Urheilu

Mon Dieu! – Luxemburg nöyryytti Ranskaa

AFP PHOTO/Franck Fife
Ranskan kärkimies Antoine Griezmann ei onnistunut maalinteossa.
AFP PHOTO/Franck Fife
Ranskan kärkimies Antoine Griezmann ei onnistunut maalinteossa.
AFP PHOTO/Franck Fife
Ranskan kärkimies Antoine Griezmann ei onnistunut maalinteossa.

Se oli jättiyllätys. Luxemburg ylsi vieraskentällä tasapeliin Ranskaa vastaan jalkapallon miesten MM-karsinnoissa. Toulousessa sunnuntai-iltana käyty ottelu päättyi lopulta ilman maaleja tulokseen 0–0.

– Tämä on historiallinen tulos ja kerrassaan loistava päivä maamme jalkapalloilulle, hehkutti Luxemburgin valmentaja Luc Holtz.

Maalijuhlaa odottanut Ranska jumittui Luxemburgin puolustukseen, ja Ranska jäi kautta aikojen toisen kerran ilman voittoa Luxemburgista. Edellisestä kerrasta olikin aikaa, sillä Luxemburg voitti Ranskan vuonna 1914 maalein 5–4.

– Meillä oli tilaisuuksia maalintekoon, mutta emme käyttäneet niitä. Meidän olisi pitänyt tehdä enemmän töitä, sanoi Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps.

Ranska kuitenkin johtaa A-karsintalohkoa yhdellä pisteellä ennen Ruotsia, joka möyhensi vieraskentällä Valko-Venäjän 4–0. Hollanti voitti Bulgarian 3–1 ja on kolmen pisteen päässä Ruotsista.

– Voitosta saatavat pisteet olisivat olleet nyt tarpeen. Tämä tulos Luxemburgia vastaan tarkoittaa sitä, että meidän pitää taistella karsinnoissa aivan loppuun asti. Tilanteemme on parempi kuin alkukesästä, mutta olemme tietysti pettyneitä juuri nyt, Ranskan Deschamps selvitti.

Belgian Lukaku iski ratkaisumaalin

Ranskalla oli tahmeaa, mutta Belgia sen sijaan varmisti jo paikkansa ensi kesän MM-jalkapalloturnaukseen. MM-paikka sinetöityi, kun Belgia kaatoi Kreikan H-karsintalohkon ottelussa vieraskentällä 2–1.

Toisena H-lohkossa oleva Bosnia-Hertsegovina ei enää pääse tappiotta karsinnoissa edenneen Belgian ohi, kun pelikierroksia on pelaamatta kaksi.
Lopputurnauspaikan varmistaneen voittomaalin Kreikassa teki Romelu Lukaku 74. minuutilla. Vain hetkeä aiemmin Kreikka oli noussut tasoihin Zecan maalilla.

MM-kisojen isäntämaan Venäjän ja Belgian lisäksi MM-paikan ovat varmistaneet Brasilia, Iran, Japani ja Meksiko.

B-lohkossa Portugali voitti Andre Silvan maalilla vieraskentällä Unkarin 1–0. Sveitsi päihitti Latvian 3–0.

STT-AFP–Ritzau,  Toulouse

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat