Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

MTK: Budjettiesitys tuo vakautta ja ennustettavuutta maaseudun yrityksille

Lehtikuva / Jussi Nukari

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on pääosin tyytyväinen hallituksen budjettiesitykseen.

Demokraatti.fi

MTK pitää hyvänä, että budjetti oli maa- ja metsätalouden osalta hallitusohjelman mukainen. Järjestö jää kuitenkin kaipaamaan toimia digitaalisen infrastruktuurin, erityisesti nopean laajakaistan saatavuuden parantamiseksi. Niillä edistettäisiin MTK:n mukaan kasvun edellytyksiä koko maassa ja torjuttaisiin riskiä digitaalisen eriarvoisuuden lisääntymisestä.

– Meitä huolettavat Brexit, Mercosur-sopimus ja talouden heikentyvät näkymät. Hallitusohjelman mukainen budjetti tuo vakautta ja ennustettavuutta maaseudun yrityksille epävarmojen aikojen alla, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Hallitus huomioi myös maatalouden rakennekehitys- ja investointitarvetta pääomittamalla Maatilatalouden kehittämisrahastoa (Makera), joskin summa jäi huomattavasti alle aiemman VM:n esityksen. Metsätalouden rahoitukseen MTK on varsin tyytyväinen samoin kuin siihen, että hallitus satsaa puurakentamiseen ja vauhdittaa tuotannollisia investointeja muun muassa poistomenettelyä kehittämällä.

”Hyvä, että biokaasuohjelma saa alkuvauhtia kymmenen miljoonan euron rahoituksesta.”

– On hyvä, että hallitus panostaa infrastruktuuriin, joka työllistää ja luo kasvun edellytyksiä.

MTK pitää hyvänä tasokorotusta väyläverkon kunnossapitoon ja sitä, että hallitus osaltaan varautuu väyläverkon kehittämisessä mahdollisiin biotalouden suurempiin investointeihin. MTK näkee myös myönteisenä, että yksityisteiden avustusmäärää nostetaan.

MTK näkee positiivisena, että budjetissa osoitetaan varoja maankäyttösektorin hiilinielujen vahvistamiseen, vapaaehtoiseen metsiensuojeluohjelma Metsoon sekä muuhun luonnonsuojeluun.

– Hyvä, että biokaasuohjelma saa alkuvauhtia kymmenen miljoonan euron rahoituksesta. Toimivien markkinoiden syntyä ja uusiutuvan energian käyttöä tulee vauhdittaa, Marttila sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE