Politiikka

MTK pettyi ja odottaa vaikeita jatkoneuvotteluita: ”Suomen kysymyksiä ei huomioitu”

LEHTIKUVA / HANDOUT / YRJÖ NISKANEN
LEHTIKUVA / HANDOUT / YRJÖ NISKANEN
LEHTIKUVA / HANDOUT / YRJÖ NISKANEN
EU:n jäsenvaltioiden ministerit neuvottelivat 13.10. jäsenvaltioiden yhteisestä kannasta miten metsät ja muu maankäyttö tulisi sisällyttää EU:n ilmastopolitiikkaan, eli niin sanotusta LULUCF-asetuksesta.
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK pitää jäsenvaltioiden välillä saavutettua kompromissia Suomen kannalta huonompana kuin parlamentin kantaa. MTK:sta todetaan, että siellä pistetään toivontuleviin kolmikantaneuvotteluihin.

MTK:n mukaan jäsenvaltiot eivät löytäneet neuvottelujen kuluessa sellaista ratkaisua, jossa metsäisten jäsenvaltioiden tarjoamia ilmastohyötyjä olisi kyetty kannustavasti ja pitkäjänteisesti edistämään.

”Metsäiset jäsenvaltiot, erityisesti Suomi, jäi neuvotteluissa vähemmistöön, eikä niiden asiallisesti esiin nostamia kysymyksiä huomioitu. Sovittu laskentamenetelmä ei huomioi Suomen metsätaloudessa tekemää hyvää ilmastotyötä”, MTK tiedottaa.

Neuvottelut jatkuvat komission, jäsenvaltioiden ja parlamentin kolmikantaneuvotteluissa, joiden tuloksena saadaan se lainsäädäntö, miten metsiä ja muuta maankäyttöä EU:n ilmastolainsäädännössä käsitellään.

MTK:n mielestä jäsenvaltioiden ja komission olisi otettava lähtökohdaksi Euroopan parlamentin kanta. MTK ennakoi jatkoneuvotteluista vaikeita.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat