Politiikka

Sipilä tapaa työmarkkinajärjestöjä keskiviikkona – Talouspoliittinen erityisavustaja: ”Ei tässä ole mitään dramaattista”

Lehtikuva / Markku Ulander
Pääministeri Juha Sipilä saapumassa eduskunnan täysistuntoon 15. helmikuuta.
Lehtikuva / Markku Ulander
Pääministeri Juha Sipilä saapumassa eduskunnan täysistuntoon 15. helmikuuta.
Lehtikuva / Markku Ulander
Pääministeri Juha Sipilä saapumassa eduskunnan täysistuntoon 15. helmikuuta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ottaa tulehtuneen työmarkkinatilanteen esille talousneuvoston kokouksessa ensi viikon keskiviikkona.

Talousneuvostossa ovat edustettuina myös työmarkkinakeskusjärjestöt.

Sipilän talouspoliittisen erityisavustajan Markus Lahtisen mukaan talousneuvoston kokousta ei ole kutsuttu koolle kuluneen viikon työmarkkinatapahtumien vuoksi, vaan neuvosto kokoontuu säännöllisesti kerran kuussa kesätaukoa lukuun ottamatta.

– Tämä kokous on ollut osanottajien kalentereissa jo varmaan puolisen vuotta, joten ei tässä ole mitään dramaattista, Lahtinen sanoi STT:lle.

– Tällä viikolla on tapahtunut paljon työmarkkinoilla. Kun talousneuvoston kokous sattui sopivasti ensi keskiviikolle, tätä mahdollisuutta hyödynnetään ja keskustellaan näistä asioista, Lahtinen jatkoi.

Hallitus katsoo edelleen, että Suomen malli on äärimmäisen tärkeä.

Lahtinen arvioi, että kokouksessa nousevat esille muun muassa valmistelussa olleen vientivetoisen palkkamallin kokemat pahat takaiskut. Metsäteollisuus irtaantui niin sanotun Suomen mallin valmistelusta keskiviikkona. Perjantaina Teknologiateollisuus ja Kemianteollisuus kertoivat, että neuvottelut uudesta mallista ovat päättyneet. Järjestöt pitivät neuvottelujen päättymistä valitettavana.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi perjantaina, että Metsäteollisuuden ilmoitus ja EK:n päätös keskusjärjestösopimusten irtisanomisesta aiheuttivat sen, ettei Metalliliitolla ollut enää edellytyksiä jatkaa yhteisen vientivetoisen mallin valmistelua.

– Hallitus katsoo edelleen, että Suomen malli on äärimmäisen tärkeä. Kaikki osapuolethan ovat kilpailukykysopimuksen yhteydessä ilmoittaneet, että ovat valmiita työskentelemään sen eteen, että tällainen palkanasetantamalli saataisiin Suomeen synnytettyä, Lahtinen muistuttaa.

– Nyt on tärkeää, että pääministeri kuulee osapuolilta, että onko tästä sitoumuksesta aikomus pitää kiinni.

(Päivitetty Sipilän talouspoliittisen erityisavustajan kommentit klo 18.47.)

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat