Politiikka

MTV:lle 3 miljoonan euron avustus liikenne- ja viestintäministeriöltä

Lehtikuva
Lehtikuva

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt 3 miljoonan euron avustuksen MTV:lle uutis- ja ajankohtaistoiminnan ylläpitoon ja laajentamiseen. Samalla yhtiölle asetetaan palveluvelvoite.

Ministeriö ei myönnä avustusta sitä hakeneelle Brilliance Communications Oy:lle.

MTV Sisällöt Oy haki 2,5 miljoonaa euroa yleisavustusta nykyisen MTV3-kanavan uutis- ja ajankohtaistoiminnan tason ja tarjonnan ylläpitoon. Hakemuksen mukaan yleisavustuksella turvataan nykyisen uutistuotannon 18 tunnin viikkotaso vuosina 2018 ja 2019. MTV Sisällöt Oy haki myös 0,5 miljoonaa euroa erityisavustusta nykyisen uutis- ja ajankohtaistoiminnan laajentamiseen. Vuosien 2018 ja 2019 vaalit laajentavat merkittävästi uutis- ja ajankohtaistoimintaa.

Ministeriö katsoo, että MTV Sisällöt Oy:llä on hyvät edellytykset täyttää avustuksen yhteydessä asetettavan palveluvelvoitteen mukaiset velvollisuudet. Sen mukaan MTV3-kanavan nykyinen uutis- ja ajankohtaisohjelmistomäärä tulee ylläpitää vuosina 2018 ja 2019.

Avustuksen saajalla tulee olla yleisen edun kanavan ohjelmistotoimilupa.

Television uutis- ja ajankohtaistoiminnan avustus myönnetään nyt ensimmäistä kertaa. Tuen tarkoituksena on varmistaa uutistoiminnan monimuotoisuus ja vaihtoehtoiset uutislähteet kaikki kansalaiset tavoittavassa televisiossa, erityisesti kaupallisen uutistoiminnan osalta.

Samalla lisätään yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan kilpailukykyä ja kattavuutta sekä kehitetään sisällöntuotannon toimintamalleja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat