Kotimaa

MTV:n Ylä-Anttila Ylen toimitusjohtajaksi – ”Hänessä yhdistyvät kokemus, osaaminen ja johtajuus”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Merja Ylä-Anttila
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Merja Ylä-Anttila
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Merja Ylä-Anttila

Ylen hallitus on nimittänyt Merja Ylä-Anttilan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien MTV Uutisten vastaavana päätoimittajana ja viimeiset kolme vuotta Bonnier Broadcastingin tytäryhtiön Mediahub Helsingin toimitusjohtajana.

Yle kertoo, että hallitus korosti valinnassa Ylä-Anttilan pitkää johtajakokemusta sekä vahvaa näkemystä media-alalta.

– Merja Ylä-Anttilassa yhdistyy kokemus, osaaminen ja johtajuus. Hän tuntee alan sekä Ylen toiminnan hyvin. Hänellä on selkeä käsitys yhteiskunnallisten ja teknologisten paineiden aiheuttamista kehitystarpeista. Johtajana Ylä-Anttila on innostaja, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson tiedotteessa.

Wilhelmssonin mukaan hallitus on vakuuttunut siitä, että Ylä-Anttilalla on syvällinen ymmärrys julkisen palvelun median ja Ylen roolista yhteiskunnassa. Uusi johtaja saa kehuja myös yhteiskunnallisten verkostojen rakentajana ja ylläpitäjänä.

– Toivomme, että hän pystyy myötävaikuttamaan siihen, että Suomen media-alan sisäinen yhteistyö syvenee ja laajenee, Wilhelmsson sanoo Ylä-Anttilasta.

Kansainvälistä kilpailua

Radio Suomen haastattelussa Ylä-Anttila sanoi, että nyt oli sekä hänelle henkilökohtaisesti että MTV Uutisten kannalta hyvä ajankohta jatkaa eteenpäin. Yleisradiota hän kuvailee Suomen johtavaksi mediataloksi, jossa on mahdollisuus vaikuttaa ja työskennellä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi.

Ylä-Anttila myönsi, että viime vuodet ovat olleet kaupallisessa mediassa turbulenttia aikaa.

– Tässä turbulenssissa on ollut päiviä, jotka olisi voinut vaihtaa pois, Ylä-Anttila sanoi ja ilmaisi toiveensa siitä, että talouden noususuhdanteen myötä myös median tilanne hieman helpottuisi.

Myös Ylä-Anttila sanoo, että yhteistyö julkisen palvelun ja kaupallisen median välillä on entistä tärkeämpää, kun media on Suomessakin joutunut kovaan kansainväliseen kilpailuun.

– Emme voi odottaa kuin lastu laineilla, että kansainväliset mediajätit tulevat ja ottavat meiltä markkinat ja yleisösuhteen.

Hän sanoi pitävänsä tärkeänä, että kaikki suomalaiset kokevat Ylen omakseen.

Ylen toimitusjohtaja johtaa yhtiön toimintaa ja vastaa sen hallitukselle toiminnan tuloksellisuudesta. Sitä vastoin Ylen sisältöpäätökset kuuluvat sen vastaaville toimittajille.

Ylä-Anttila siirtyy uuteen tehtäväänsä syyskuun alussa. Hän jatkaa MTV:n palveluksessa elokuun loppuun saakka.

MTV Uutisten vt. päätoimittajaksi ja Mediahubin vt. toimitusjohtajaksi on nimitetty uutistuotantojohtaja Tomi Einonen, MTV kertoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat