Politiikka

”Mukana myös ihmisiä, jotka eivät määrittele sukupuoltaan” – feministinen puolue kerää kannattajia

Lehtikuva / Jussi Nukari
Uuden feministisen puolueen hallituksen varajäsen Laura Franck.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Uuden feministisen puolueen hallituksen varajäsen Laura Franck.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Uuden feministisen puolueen hallituksen varajäsen Laura Franck.

Feministinen puolue tähtää ensi kevään kunnallisvaaleihin, sen jälkeen eduskuntaan.

Vastikään perustettu puolue kuvailee taistelevansa tasa-arvon, rasisminvastaisuuden ja syrjimättömyyden puolesta, sillä vakiintuneet puolueet näyttävät unohtaneen nämä asiat.

Feministinen puolue kerää parhaillaan kannattajia, jotta siitä voi tulla virallinen puolue.

Esimerkkiä otetaan paljon Ruotsista, jossa Feministinen aloite -nimellä kulkeva puolue on onnistunut saamaan runsaasti äänestäjiä. Ruotsin feministipuolue perustettiin vuonna 2005.

– Ydinasiamme ovat isossa mittakaavassa samat: sukupuolten välinen tasa-arvo, syrjimättömyys ja inhimillinen turvallisuus, sanoo Laura Franck. Hän vastaa puolueen talousasioista ja viestinnästä.

Franckin mukaan puolue haluaa tehdä politiikkaa uudella tavalla.

Feministinen puolue eroaa valtapuolueista ainakin ikärakenteeltaan. Sen hallituksessa keski-ikä on alhainen, ja monet puolueessa ovat vasta täyttäneet 18. vuotta. Noin kolmasosa puolueen jäsenistä on maahanmuuttajataustaisia.

Miesten ja naisten lisäksi puolueessa on myös ihmisiä, jotka eivät määrittele sukupuoltaan. Puoluetta lisäksi johtaa tasa-arvoisesti yhden sijasta kolme puheenjohtaja.

Feministipuolueen kannattajakortin on allekirjoittanut nyt noin 3 500 ihmistä. Päästäkseen puoluerekisteriin se tarvitsee 5 000 kannattajaa.

Puolue haluaa asettaa ehdokkaita jo vuoden 2017 kunnallisvaaleihin, ja pitkän aikavälin tähtäimessä ovat eduskunta- ja eurovaalit vuonna 2019. Franck toivoo, että eduskunta- ja eurovaaleihin mennessä puolue on vakiinnuttanut asemansa ja sen viesti on mennyt perille.

Puolue perustettiin kuluvan vuoden kesäkuussa, ja sen ydinporukkaan kuuluu nyt noin 25 ihmistä.

Feministipuolueen kannattajakortin on allekirjoittanut nyt noin 3 500 ihmistä, ja päästäkseen puoluerekisteriin Feministinen puolue tarvitsee 5 000 kannattajaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat