Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Muslimeihin kohdistuneiden epäiltyjen viharikosten määrä yli kaksinkertaistui viime vuonna

Poliisille tehtiin viime vuonna 235 rikosilmoitusta viharikoksista, jotka liittyvät uskontoon tai vakaumukseen, käy ilmi tänään julkaistusta Poliisiammattikorkeakoulun raportista. Kasvua toissa vuodesta on 58 prosenttia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uskontoon liittyvissä epäillyissä viharikoksissa reilusti yli puolessa kohteena olivat islaminuskoiset. Ilmoituksia muslimeihin kohdistuneista viharikoksista tuli 153, kun taas kristittyihin kohdistuneita epäiltyjä rikoksia oli 45 ja juutalaisiin kohdistuneita 9.

Muslimeihin kohdistuneiden epäiltyjen viharikosten määrä yli kaksinkertaistui viime vuonna. Toissa Vuonna rikosilmoituksia oli alle 70. Suurin osa ilmoituksista koski sanallisia loukkauksia, uhkauksia ja häirintää. Seuraavaksi eniten ilmoitettiin pahoinpitelyistä.

Viime vuonna lisääntyi myös epäilty viharikollisuus, jossa poliisille ilmoitetun teon motiivina oli uhrin vammaisuus. Rikosilmoituksia tehtiin 57, mikä on 36 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna.

Yleisimmin rikosilmoituksissa kerrottiin sanallisista loukkauksista tai uhkauksista. Hieman yli kolmasosa vammaisuuden motivoimista epäillyistä viharikoksista oli pahoinpitelyitä.

Lähes puolessa vammaisuuteen perustuvista viharikosilmoituksista uhri tunsi epäillyn tekijän.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE