Politiikka

Mutkia matkaan yhteisessä sote-lausunnossa – Espoo hangoittelee vastaan

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Espoon kaupunginhallitus haluaa muutoksia pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteiseen lausuntoon sote- ja maakuntauudistuksesta.

Kaupunginhallituksen mielestä lausunnon tulisi kohdistua enemmän sote-lakipaketin epäkohtia koskeviin korjausehdotuksiin eikä ainoastaan uudistuksen kaatamiseen. Kaupunginhallitus päätti muutosten ehdottamisesta lausuntoon äänin 8–7.

Espoon kaupunginvaltuusto päättää lausunnosta pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteisessä kokouksessa 15. toukokuuta.

Helsingin kaupunginhallitus sitä vastoin päätti esittää kaupunginvaltuustolle kaupunkien yhteisen maakunta- ja sote-lausunnon hyväksymistä.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle seuraavaa: Maakunta- ja sote-uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Lisäksi sen mielestä eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten valtuustot ovat aiemmin olleet yksimielisiä siitä, että maan hallituksen esitystä sote- ja maakuntauudistukseksi ei voi hyväksyä nykymuodossaan.

Pääkaupunkiseudun valtuustot sanoivat yhteisessä lausuntoehdotuksessaan viime torstaina, että eduskunnan käsiteltävänä oleva sote- ja maakuntauudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat