Ulkomaat

Myanmarin armeijan johtaja väitti paaville: ”Meillä ei ole uskontoon liittyvää syrjintää”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Myanmarissa parhaillaan vieraileva paavi Franciscus ja Myanmarin armeijan johtaja Min Aung Hlaing ovat tavanneet. Armeijan johtajan mukaan hän kertoi Franciscukselle, ettei Myanmarissa ole uskontoon liittyvää syrjintää.

– Kuten ei armeijassakaan… (joka) toimii rauhan ja vakauden puolesta, päällikkö kirjoitti Myanmarin armeijan Facebook-sivuilla julkaistussa tekstissä.

Arviolta yli 600 000 rohingya-muslimia on elokuusta lähtien paennut Myanmarista Bangladeshiin sotilasoperaation takia. YK on kutsunut Myanmarin armeijan toimia etniseksi puhdistukseksi.

Paavin on määrä tavata vierailunsa aikana myös Myanmarin tosiasiallinen johtaja Aung San Suu Kyi. Paavi tapaa myös rohingya-pakolaisia Bangladeshissa, jonne hän matkustaa torstaina.

Paavin rohingya-puheet voivat lisätä jännitteitä.

Franciscus on ensimmäinen Myanmarissa vieraileva paavi. Vierailusta on ennakoitu yhtä 80-vuotiaan Franciscuksen paavikauden vaikeimmista. Hänen odotetaan ottavan kantaa rohingya-muslimien kriisiin, joka on hyvin herkkä aihe alueella.

Paikallisten kirkkojohtajien on kerrottu ohjeistaneen paavia välttämään jo pelkän rohingya-sanan käyttöä. Uskonnolliset johtajat ovat pelänneet, että paavin rohingya-puheet voivat lisätä jännitteitä alueilla, joilla muslimivastainen ja kansallismielinen buddhalaisliike on vahva.

Franciscus aloitti vierailunsa Myanmarissa ja Bangladeshissa tänään. Katolisen kirkon johtaja viettää alueella kuusi päivää.

Paavi pitää Myanmarissa Rangoonin kaupungissa messun, jonne odotetaan noin kolmannesta maan 660 000 katolilaisesta.

Paavi haluaa vierailunsa aikana rohkaista kansoja sovintoon ja dialogiin konfliktin lieventämiseksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat