Politiikka

”Myönteiset talous- ja kasvukäyrät eivät itsessään riitä”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Euroopan Unionin on kehitettävä sisämarkkinoita sekä jatkettava globaalin vapaakaupan puolesta puhumista, jotta se pysyy kilpailukykyisenä, kirjoittavat Suomen, Tanskan ja Alankomaiden pääministerit Juha Sipilä, Lars Lökke Rasmussen ja Mark Rutte yhteisessä kolumnissaan.

EU:n osuus maailmankaupasta on noin kolmannes, ja unionin työpaikoista 31 miljoonaa nojaa EU:n ulkopuolisiin maihin tapahtuvaan vientiin.

Globalisaation ja vapaakaupan eduista hyötyäkseen EU tarvitsee ministerien mukaan innovointia, lisäksi EU:n on sopeutettava elinkeinorakenteita, investoitava vahvasti tutkimus- ja kehitystoimintaan, kehitettävä koulutusjärjestelmiä ja uudistettava työmarkkinoita.

– Ilman uudistuksia ja sopeuttamistoimia taloutemme kärsivät ja teemme karhunpalveluksen sekä nykyisille että tuleville eurooppalaisille sukupolville, ministerit kirjoittavat.

– Samalla meidän on kuitenkin huolehdittava myös siitä, että globalisaation hyödyt koskettavat kaikkia kansalaisiamme. Myönteiset talous- ja kasvukäyrät eivät itsessään riitä. Niiden tulee johtaa uusien työpaikkojen syntymiseen, ansiotason kohoamiseen ja mahdollisuuksien avautumiseen kaikille kansalaisille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat