Politiikka

”Myrkkyä” – Eero Heinäluoma jyrähtää: Suomen on pidettävä kiinni omasta komissaaripaikasta

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma vaatii, että hallituksen ja pääministeri Juha Sipilän tulee ilmoittaa, että Suomi pitää kaikissa oloissa kiinni jokaisen jäsenmaan oikeudesta omaan komissaariin.

Heinäluoma kirjoittaa kolumnissaan MTV:llä, että Suomen pitää tehdä komissaariasiassa kantansa ajoissa selväksi.

”Ranskan presidentti Macron on vahvasti esittänyt komission jäsenmäärän supistamista viiteentoista. Pelkään, että tämä on myrkkyä niin jäsenmaiden keskinäiselle tasa-arvolle kuin pienten maiden äänen kuulumiselle. Rohkenen nimittäin epäillä, ettei Ranskan presidentin ole tarkoitus tulla huippukokouksesta kotiin Pariisiin kertomaan, että Ranska on antanut komissaaripaikkansa pienelle pohjoiselle jäsenmaalle Suomelle.”

Kunkin maan oma komissaari on Heinäluoman mukaan turvannut komission päätöksenteossa eri jäsenmaiden olosuhteiden tuntemisen.

”Kun asiaa koskeva päätös edellyttää neuvostossa 2/3-osan enemmistöä, asiassa on oltava ajoissa liikkeellä. Se aika on nyt.”

EU-maiden valtioiden päämiehet keskustelevat ensi viikolla niin lähivuosien rahoituskehyksestä kuin EU-instituutioiden toiminnan kehittämisestä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat