Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Näin presidentti Niinistö ennakoi Turkin Erdoganin kanssa käytävää keskustelua

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Presidentti Sauli Niinistö kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, että Nato-keskusteluja Suomen, Ruotsin ja Turkin välillä on käyty maanantaina virkamiestasolla. Niinistö sanoi, että neuvottelujen tahti on selvästi tiivistynyt.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Kai se yleinen näkemys on, että jossain määrin ainakin keskustelu sujui paremmin, joka tarkoittanee sitä, että ymmärtämystä puolin ja toisin on tullut jossain määrin lisää, Niinistö sanoi ja lisäsi:

-  Mutta en lähtisi tässä vaiheessa olemaan optimisti kuin pessimistikään, vaan tuohon iltapäivän keskusteluun, jossa siis presidentti (Recep Tayyip) Erdogan on mukana, lähdetään tietysti avoimin mielin katsomaan, mistä kenkä todella puristaa ja voidaanko sille jotakin tehdä, Niinistö sanoi.

Niinistö kertoi, että Suomessa tehty tuore Helsingin Sanomien Nato-gallup on hyvin tiedossa Madridissa. Niinistö vaikutti olevan hyvillään siitä, että Nato-kannatus oli yhä kasvamaan päin. Lisäksi Niinistö oli pannut merkille, että samat vastaajat olivat sitä mieltä, ettei Suomen pidä muuttaa lainsäädäntöään Turkin mahdollisten vaatimusten vuoksi.

-  Tähän viimeksi mainittuun voin selvästi todeta, ettei sellaista tarkoitusta alkuunkaan olekaan. Itse asiassa meidän lainsäädäntömme, niin kuin olen monesti todennut, täysin vastaa käytäntöjä ja lainsäädäntöä muissa eurooppalaisissa, myös Nato-maissa. Olemme vähintään siellä keskiarvossa tai sanokaamme hyvin samankaltaisessa käyttäytymisessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE