Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Näin ravintoloiden aukioloa rajoitetaan – luvassa viikon siirtymäaika

Ravintolat saavat hallituksen 1. lokakuuta voimaan tulevan asetuksen mukaan olla jatkossa auki klo 04-01. Anniskelun voi aloittaa aikaisintaan klo 09 ja se on lopetettava viimeistään klo 24.

Demokraatti.fi/STT

Asetuksen on tarkoitus olla voimassa 31. lokakuuta saakka.

Ravitsemisliikkeet saavat uusille rajoituksille viikon siirtymäajan, ja niiden on ryhdyttävä noudattamaan asetusta tältä osin 8. lokakuuta alkaen.

Asiantuntija-arvio kiihtymisvaiheesta tehdään viikoittain, ja rajoitusmuutokset päätetään kahden viikon välein.

Ravintoloiden asiakaspaikkamäärää ei rajoiteta, ja tiloissa saisi oleskella nykyinen eli normaali anniskeluluvassa tai rakennussuunnitelmassa sallittu määrä henkilöitä.

Kaikilla asiakkailla tulee jatkossakin olla oma istumapaikkansa, ja ravintolan tulee huolehtia hyvistä hygieniakäytännöistä.

Sisä- ja ulkotilojen kalusteet sekä asiakkaiden palvelu on järjestettävä niin, etteivät asiakkaat altistu koronaviruksen leviämiselle. Ravitsemisliikkeiden tulee myös edelleen huolehtia siitä, ettei sen tiloissa synny tarpeetonta tungosta, ja asiakkaiden ja seurueiden välillä pidetään riittävä etäisyys.

Asiakkaat voivat edelleen hakea ruokansa ja juomansa esimerkiksi palvelutiskiltä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan epidemian kiihtymisvaiheessa oleville alueille aukiolorajoitukset ovat tätäkin tiukempia. Ravintolat joutuisivat lopettamaan anniskelun klo 22 ja ravintolat pitäisi sulkea klo 23. Lisäksi ravintoloiden sisätilassa tai sen osassa saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella eletään jo kiihtymisvaihetta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE