Politiikka

Näin Suomen Yrittäjät kiittelee SDP:n vero-ohjelmaa

Suomen Yrittäjien mukaan SDP:n vero-ohjelmassa hyvää ovat ehdotus osinkoverotuksen veropohjan tiivistämisestä ja arvonlisäveron alarajan nostamisesta.

Huonoa ovat sen mukaan ehdotukset alv:n alarajan huojennuksesta ja yrittäjävähennyksestä luopumisesta.

”Yrittäjät ottavat joka päivä toiminnassaan riskiä, jotta yritys menestyy tulevaisuudessa. Menestyminen on välttämätön ehto sille, että yritykset voivat työllistää ja tarjota hyvinvointia työntekijöille sekä mahdollistaa kansantalouden kasvun. Yritykset, joilla on vahva tase, pärjäävät suuremmalla todennäköisyydellä yli huonojen aikojen”, Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen sanoo.

SDP painottaa, että veropohjaa tulisi tiivistää ja laajentaa veronkorotusten sijaan. Näin yhteisövero pysyisi jatkossakin kilpailukykyisenä.

”On kuitenkin outoa, että SDP haluaa poistaa yrittäjävähennyksen. Sehän nimenomaan auttaa pienituloisia, ei osakeyhtiömuotoisia yrittäjiä, jotka eivät ole hyötyneet yhteisöveron alentamisista. Tämä on se joukko, jolla on suuri kasvupotentiaali ja sitä kautta mahdollisuus työllistää”, Kuismanen toteaa.

Kuismasen mukaan ehdotus arvonlisäveron alarajan nostamisesta on tervetullut, mutta huojennuksesta ei pidä luopua. Huojennus pienentää hänen mukaansa verorasitusta verollisen toiminnan rajan ylittyessä, ja siitä hyötyvät eritoten pienet yritykset.

Kuismasen mukaan myös SDP:n ehdotus osinkoverotuksen veropohjan tiivistämisestä on tervetullut, sillä monet kansainväliset ja kotimaiset institutionaaliset sijoittajat sekä muut osinkoverotuksesta vapautetut yhteisöt eivät juurikaan maksa osinkoveroja Suomeen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat