Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Näin syntyi SDP:n historiallinen päätös – ”On tärkeä että Nato-kriittiset tulivat kuulluiksi”

LEHTIKUVA / KIMMO PENTTINEN
Puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero ja puolueen puheenjohtaja Sanna Marin saapumassa tiedotustilaisuuteen kertomaan Nato-päätöksestä.

SDP:n puoluevaltuusto kokoontui lauantaina Helsinkiin ylimääräiseen puoluevaltuuston kokoukseen päättämään puolueen kannasta Suomen Nato-jäsenyyteen. Kokouksessa päätettiin, että SDP kannattaa Suomen jäsenyyttä.

Mikko Huotari

Puoluevaltuuston kokous käytiin normaalin käytännön mukaan suljettujen ovien takana. Puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan hyvin moni puoluevaltuutettu kertomassa omia näkemyksiään lauantain kokouksessa. Aiheesta käytiin keskustelua myös aiemmassa puoluevaltuuston kokouksessa.

– Puolueen puheenjohtaja taustoitti ja puolueen johdosta useampikin kävi kertomassa puoluehallituksen yksimielisestä esityksestä, Rönnholm sanoo.

– Puoluevaltuutetut kertoivat omia näkemyksiään. Muutama valtuutettu oli toista mieltä. Ja sitten äänestettiin, kuten meidän demokraattisessa prosessissa kuuluukin.

Rönnholmin mielestä on erittäin tärkeää, että myös jäsenyyden vastustajat tulivat kuulluksi. Kokoukseen osallistuneesta 60 puoluevaltuutetusta 53 kannatti Nato-jäsenyyttä, viisi vastusti ja kaksi äänesti tyhjää.

Nato-päätöksen kohdalla tahti on ollut ripeä. Päätöksiä on jouduttu tekemään nopeasti.

– Olemme kannustaneet tässä prosessissa keskusteluihin ja tarjonneet taustamateriaalia osasto- ja piiriväelle. Kansanedustajat ovat olleet käytettävissä keskusteluissa, Rönnholm sanoo.

-Uskon, että ihmiset ovat saaneet vastauksia keskeisiin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin. Tietysti on paljon kysymyksiä, joihin ei kenellekään ei voi olla vielä vastausta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE