Politiikka

”Naiseus ei ole este käydä armeijaa” – SDP:n presidenttiehdokas Haatainen selventää kantaansa

Kari Hulkko
Kari Hulkko

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen täsmentää kantaansa naisten pakollisesta asevelvollisuudesta, koska hänen vastauksensa on herättänyt joissakin hämmennystä. Eilisessä MTV:n presidenttitentissä häneltä kysyttiin, pitäisikö naisille säätää myös pakollinen armeijapalvelus.

Haatainen totesi tuolloin, ettei kannata naisten pakollista asevelvollisuutta.

– Siinä tilanteessa olin epätarkka sanoissani. Naiseus ei ole este käydä armeijaa. On hienoa, että naisilla on mahdollisuus käydä armeija halutessaan, tätä pitää tukea. Tämä on ollut koko ajan mielipiteeni, hän painottaa.

Jo nyt on olemassa erilaisia tehtäviä, joissa tarvitaan niin naisten kuin miesten panosta.

Hänen mielestään kuitenkin muuttuneessa maailmassa olisi välttämätöntä ja tarpeen selvittää, voisiko kaikkia koskeva kansalaispalvelus olla yksi vaihtoehto asepalveluksen rinnalla.

– Pakollinen asevelvollisuus on iso kokonaisuus ja siihen liittyy monia eri näkökulmia ja tekijöitä. Sukupuolineutraali, sekä naisia että miehiä koskeva kansalaispalvelus voisi olla yksi mahdollisuus, Haatainen pohtii.

Ylipäänsä Haatainen pyrkisi nostamaan tietoisuuden tasoa maanpuolustuksesta. Hän muistuttaa, että jo nyt on olemassa erilaisia tehtäviä, joissa tarvitaan niin naisten kuin miesten panosta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat