Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Naiseus ei ole este käydä armeijaa” – SDP:n presidenttiehdokas Haatainen selventää kantaansa

Kari Hulkko

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen täsmentää kantaansa naisten pakollisesta asevelvollisuudesta, koska hänen vastauksensa on herättänyt joissakin hämmennystä. Eilisessä MTV:n presidenttitentissä häneltä kysyttiin, pitäisikö naisille säätää myös pakollinen armeijapalvelus.

Marja Luumi

Haatainen totesi tuolloin, ettei kannata naisten pakollista asevelvollisuutta.

– Siinä tilanteessa olin epätarkka sanoissani. Naiseus ei ole este käydä armeijaa. On hienoa, että naisilla on mahdollisuus käydä armeija halutessaan, tätä pitää tukea. Tämä on ollut koko ajan mielipiteeni, hän painottaa.

Jo nyt on olemassa erilaisia tehtäviä, joissa tarvitaan niin naisten kuin miesten panosta.

Hänen mielestään kuitenkin muuttuneessa maailmassa olisi välttämätöntä ja tarpeen selvittää, voisiko kaikkia koskeva kansalaispalvelus olla yksi vaihtoehto asepalveluksen rinnalla.

– Pakollinen asevelvollisuus on iso kokonaisuus ja siihen liittyy monia eri näkökulmia ja tekijöitä. Sukupuolineutraali, sekä naisia että miehiä koskeva kansalaispalvelus voisi olla yksi mahdollisuus, Haatainen pohtii.

Ylipäänsä Haatainen pyrkisi nostamaan tietoisuuden tasoa maanpuolustuksesta. Hän muistuttaa, että jo nyt on olemassa erilaisia tehtäviä, joissa tarvitaan niin naisten kuin miesten panosta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE