Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Näitä oikeuksia on yhä vaalittava” – kansanedustaja ehdottaa lisämäärärahaa juutalaisen seurakunnan turvaamiseksi

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) esittää määrärahan lisäämistä poliisille Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Ilta-Sanomat uutisoi aikaisemmin lokakuussa, kuinka Helsingin juutalainen seurakunta on huolissaan juutalaisiin kohdistuneiden viharikosten kasvaneesta määrästä. Äärioikeiston ja uusnatsismin nousu Euroopassa ja muualla maailmassa on luonut turvattomuutta seurakunnassa. Lokakuussa 11 ihmistä kuoli ammuskelussa synagogassa Pittsburghissa Yhdysvalloissa.

Tuppurainen huomauttaa, että ihmisten turvallisuudesta huolehtiminen on valtion perustehtävä, joka määritellään jo perustuslaissa.

–  Suomen juutalaiset saivat täydet kansalaisoikeudet vasta sata vuotta sitten, tammikuussa 1918. Näitä oikeuksia on yhä vaalittava, Tuppurainen muistuttaa.

Kansanedustaja on jättänyt lisätalousarvioaloitteen, jossa esitetään määrärahan lisäämistä poliisille Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseksi. Poliisille esitetyn määrärahan lisäyksen suuruus perustuu Helsingin juutalaisen seurakunnan omaan panostukseensa turvallisuuteensa takaamiseksi.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE