Politiikka

Näkkäläjärvi: ”Kokoomusnuorten esitys lisää eläkeläisköyhyyttä”

Hannu Mällinen
Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi Kokoomusnuorten esitystä.
Hannu Mällinen
Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi Kokoomusnuorten esitystä.
Hannu Mällinen
Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi Kokoomusnuorten esitystä.

Kokoomusnuoret esittää, että työeläkkeet tulisi sitoa kokonaan hintakehitystä seuraavaan indeksiin. Lisäksi eläkkeet tulisi jäädyttää nykyiselle tasolleen vuosiksi 2018–2022.

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi sanoo Demokraatille, että on selvää, että tämä yhdistelmä lisää eläkeläisköyhyyttä, ellei samalla puututa pienten eläkkeiden verokohteluun ja lääkemenoihin.

– Suomessa on noin 250 000 alle tuhannella eurolla kuukaudessa elävää ihmistä, johon lukeutuu myös monia työeläkettä saavia. Eläkeläisköyhyys on aidosti asia, johon sosialidemokraattien pitää etsiä ratkaisuja. Niitä voisivat olla takuu- ja kansaneläkkeen korotukset, pienituloisten eläkeläisten verotuksen muuttaminen tai vaikkapa juuri paremmat lääkekorvaukset.

Eläkeläisköyhyys on aidosti asia, johon sosialidemokraattien pitää etsiä ratkaisuja.

Työeläkeindeksin jäädyttäminen ei Näkkäläjärven mielestä tule kyseeseen.

– Koko järjestelmää on silti kyettävä uudistamaan, koska jo nyt nuorten kannettavaksi on jäämässä suhteettoman suuri vastuu, hän sanoo.

Puoluekokouksen jälkeen SDP:n on Näkkäläjärven mielestä hahmoteltava yhdessä uudistuksia, jotka huomioivat paitsi eläkeläisköyhyyden vähentämisen, mutta myös sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden.

– Ruotsin eläkejärjestelmän niin sanottu eläkejarru on mielenkiintoinen vaihtoehto selvitettäväksi. Selvää on, että tässä maailmantalouden tilanteessa työeläkejärjestelmä tulee kohtaamaan lisää paineita, eikä nuoria voi jättää tämän maksajiksi, linjaa Demarinuorten Näkkäläjärvi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat