Ulkomaat

Näkyvä kurdijohtaja pidätettiin Prahassa – taustalla Turkin pidätysmääräys

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yksi Syyrian kurdien näkyvimmistä johtajista on pidätetty Prahassa, kertovat syyrialaiset kurdilähteet. Saleh Muhammad toimi aiemmin demokraattisen yhtenäisyyspuolue PYD:n puheenjohtajistossa.

Saleh Muhammad pidätettiin eilisiltana Turkin pidätysmääräyksen perusteella. Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu kertoi, että Turkin viranomaiset tulevat vaatimaan hänen luovuttamistaan Turkkiin.

Turkin viranomaiset syyttävät Muhammadia osallisuudesta helmikuussa 2016 Ankarassa tapahtuneeseen pommi-iskuun. Sotilasajoneuvoihin kohdistuneessa iskussa kuoli 29 ihmistä.

Jos Muhammad todetaan syylliseksi, voidaan hänelle langettaa 30 elinkautista vankeustuomiota. Turkin mukaan PYD-puolue ja sen sotilaallinen puoli YPG ovat vastuussa pommi-iskusta.

Turkin sisäministeriö on tarjonnut Muhammadin pidättämisestä 4 miljoonan liiran (860 000 euron) palkkiota. Muhammad on kiistänyt, että hänellä olisi ollut pommi-iskun kanssa mitään tekemistä.

Muhammad jäi pois PYD:n puheenjohtajistosta viime vuonna, mutta hän on edelleen mukana kurdipuolueiden yhteistyöelimessä. Hän oli Prahassa osallistumassa Yhdysvaltojen tukemaan kokoukseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat