Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Nämä kaikki tapahtumat suomalaisten on nähtävä tv:stä – ministeriö laittaa nyt listan uusiksi

Liikenne- ja viestintäministeriö aloittaa yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listan päivittämistyön. Asetuksella määriteltävät yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat ovat tapahtumia, jotka on televisioitava Suomen alueelle siten, että merkittävä osa yleisöstä voi seurata niitä maksutta joko suorana tai nauhoitettuna lähetyksenä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Suomessa yhteiskunnallisesti merkittäviä tapahtumia ovat tällä hetkellä muun muassa miesten jalkapallon maailmanmestaruusloppukilpailujen sekä miesten jalkapallon Euroopan mestaruusloppukilpailujen avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut näissä kisoissa kuten myös miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut.

Listan laatimisesta on kulunut 12 vuotta ja siinä ajassa muun muassa naisten urheilutapahtumien katsojaluvut ovat nousseet ja naisten urheilun asema ratkaisevasti muuttunut. Listan arvioinnin yhteydessä on syytä tarkastella myös urheilulajien keskinäisen suosion muutosta ja sitä, olisiko listaa syytä täydentää uusilla urheilulajeilla.

– Nykyinen yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien lista ei vastaa tätä päivää. On syytä tarkastella myös naisten suuria urheilutapahtumia ja paraolympialaisia. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vahvistaminen on tärkeää, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Asetukseen otettujen yksittäisten urheilutapahtumien lista pyritään pitämään suppeana, sillä on mahdollista, että listan laajentaminen vaikuttaa televisioyhtiöiden halukkuuteen hankkia eri urheilutapahtumien televisiointioikeuksia. Tämä saattaisi johtaa siihen, että vähemmän suositut urheilulajit eivät tulisi yleisön saataville ollenkaan.

Lista sisältyy valtioneuvoston asetukseen televisio- ja radiotoiminnasta, jota muutetaan seuraavan kerran sähköisen viestinnän palveluista annetun lain tultua voimaan syksyllä 2020. Tässä yhteydessä arvioidaan myös yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listan ajantasaisuus. Lista perustuu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviin audiovisuaalisten mediapalvelujen tarjoamisesta (AVMS-direktiivi).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
17.9.2020
Työtöntä kannattaakin auttaa eikä rangaista – uusi malli ei ota heiltä, joilla ei ole otettavaa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE