Politiikka

Nämä maat jättävät todennäköisimmin EU:n brittien perässä — kysely kartoitti Suomenkin tilanteen

Getty Images
Getty Images

Brittilehti The Independent kertoo YouGovin tekemästä kyselystä, jossa kartoitettiin eri EU-maiden todennäköisyyttä seurata Britanniaa ja erota EU:sta. Kyselyyn vastasi lähes 13 000 aikuista 12 eri maassa.

Kun kysymys kuului, kuinka vastaaja itse äänestäisi, listan kärkeen nousi Britannian jälkeen Italia, jonka kansalaisista 33 prosenttia äänestäisi EU-eron puolesta. Toisaalta 47 prosenttia italialaista haluaisi edelleen jäädä EU:n jäseneksi.

Seuraavana listalla ovat Ranska ja Ruotsi. Kummankin maan niistä kansalaisista, jotka ottivat kyselyyn osaa, 31 % jättäisi EU:n. Ruotsissa 48 % on EU-jäsenyyden takana. Ruotsissa epävarmojen osuus on kyselyn suurin: 18 %.

Suomalaisista kyselyyn vastanneista 30 % karistaisi EU-pölyt jaloistaan ja 51 % jatkaisi jäsenyyden annista nauttimista. 14 % ilmoittaa, ettei tiedä, kuinka äänestäisi.

Kun kysyttiin, kuinka todennäköisenä vastaaja pitää, että hänen edustamansa maa jättää EU:n seuraavan kymmenen vuoden aikana, listan kärkeen nousi Hollanti, jonka kansalaista 27 % oli sitä mieltä, että ero on vähintään melko todennäköinen. Italiassa tämä luku on 23 % ja Puolassa 22 %.

Suomalaisista 21 % uskoo, että EU-ero on melko todennäköinen 10 vuoden aikana.

Kysely tehtiin 31.8—9.9.2016.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat