Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Nämä sairaanhoitopiirit ovat jo kiihtymisvaiheessa ilmaantuvuusluvun perusteella – katso lista

LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in kyltti.

THL on määritellyt, että alue, kuten maakunta tai sairaanhoitopiiri, on kiihtymisvaiheessa, kun koronaviruksen alueellinen ilmaantuvuus on noin 10–25 tapausta 100 000:ta asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kiihtymisvaiheessa ilmenee paikallisia ja alueellisia tartuntaketjuja, jotka ovat pääsääntöisesti jäljitettävissä. Tällöin sairaalahoidon tarpeeseen pystytään vastaamaan ilman erityistoimia.

THL:n tuoreimpien tietojen mukaan ilmaantuvuusluku 10 ylitettiin tiistaina seuraavissa sairaanhoitopiireissä:

Keski-Suomi

Etelä-Savo

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Päijät-Häme

Pirkanmaa

Kanta-Häme

Pohjois-Karjala

Keski-Pohjanmaa

Pohjois-Savo

Kymenlaakso

Vaasa

Jotta ravintoloiden aukioloaikoja voidaan kiristää valtakunnallista tilannetta enemmän, täytyy viranomaisen todeta alueen olevan kiihtymisvaiheessa. THL tekee tässä päätöksessä yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa.

Hallitus linjasi tänään 29. syyskuuta ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikojen väliaikaisesta rajoittamisesta koronaepidemian vuoksi.

Ravitsemisliikkeet saavat asetuksen mukaan olla auki klo 04 alkaen, ja ne on suljettava viimeistään klo 01. Anniskelun voi aloittaa aikaisintaan klo 09 ja se on lopetettava viimeistään klo 24.

Kiihtymisvaiheessa olevassa maakunnassa otetaan käyttöön rajaukset, joiden mukaan ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeen sisätilassa tai sen osassa saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE