Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Natolta terveiset Venäjälle – ”Emme voi hyväksyä”

LEHTIKUVA / AFP Tobias Schwarz

Sotilasliitto Nato on torpannut Venäjän esittämän vaatimuksen siitä, että sotilasliitto vetäisi joukkonsa pois Bulgariasta ja Romaniasta. Naton mukaan se ei aio heikentää jäsenmaidensa kykyä suojella ja puolustaa toisiaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Venäjän vaatimukset loisivat ensimmäisen ja toisen luokan Nato-maita, mitä emme voi hyväksyä, Naton lehdistöedustaja Oana Lungescu sanoi.

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit tapasivat tänään Genevessä Sveitsissä. Ennen perjantain tapaamista Venäjän ulkoministeriö kertoi maan haluavan Naton joukkojen ja aseistuksen vetämistä ”niistä maista, jotka eivät olleet Naton jäseniä ennen vuotta 1997, mukaan lukien Bulgariasta ja Romaniasta”.

Venäjä on esittänyt Yhdysvalloille turvallisuusvaatimuksia, joihin maa on luvannut toimittaa vastaukset ensi viikolla. Venäjän ulkoministeriö julkaisi perjantaina tapaamisen jälkeen kannanoton, jossa se uhkasi vakavilla seurauksilla, mikäli sen vaatimuksiin ei suostuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE