Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Navalnyi siirrettiin vankilasta – määränpää tuntematon, mahdollisesti rangaistussiirtola

LEHTIKUVA / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi (kuvassa) on siirretty moskovalaisesta vankilasta tuntemattomaan paikkaan, hänen puolustusasianajajansa kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tietoa siitä, mihin Navalnyi siirretään, ei ole kerrottu hänen lakitiimilleen eikä hänen perheelleen. Puolustusasianajaja Olga Mihailovan mukaan on mahdollista, että Navalnyin lopullinen määränpää on rangaistussiirtola.

Navalnyi tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen aiemmin tässä kuussa ehdonalaisensa rikkomisesta. Monet eri tahot pitävät tuomiota poliittisena ajojahtina.

Navalnyi tuomittiin viime viikolla myös sakkorangaistuksiin, sillä oikeus katsoi hänen loukanneen toisen maailmansodan veteraanin kunniaa kutsumalla häntä ”petturiksi” veteraanin esiinnyttyä Kreml-myönteisellä videolla.

Navalnyin asianajajat ovat kertoneet, että he suunnittelevat hänen puolestaan järjestettäviä mielenosoituksia myöhemmin tälle vuodelle. Aiemmin tänä vuonna järjestetyt Navalnyia tukevat mielenosoitukset olivat viime vuosien suurimpia mielenosoituksia Venäjällä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE