Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

”Ne pistävät miljoona palloa takaisin” – Emil Ruusuvuori ATP-turnauksen puolivälieriin

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Emil Ruusuvuori eteni Kazakstanin Nur-Sultanin ATP-tennisturnauksen miesten kaksinpelin kolmannelle kierrokselle voittamalla Australian Jordan Thompsonin 6–2, 3–6, 6–4.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

26-vuotias Thompson on maailmanlistalla sijalla 60, Ruusuvuori sijalla 98. Thompson ja Ruusuvuori eivät olleet aiemmin kohdanneet ATP-tasolla.

– Hyvä alku. Sain heti breikin ekaan geimiin ja sain tokankin. En tehnyt mitään erikoista, mutta ei tarvinnutkaan, ja sain kaverilta extravirheitä, Ruusuvuori kertasi ottelun alkua.

Thompson vei toisen erän yhden syötönmurron turvin ja johti kolmatta erääkin 3–1 murrettuaan Ruusuvuoren syötön. Suomalainen mursi kuitenkin Thompsonin syötön takaisin ja kampesi voittoon.

– Kolmas erä oli ihan muutamasta pisteestä kiinni. Hän johti jo breikillä, mutta sain sen takaisin. Sain viime viikolta opittuja juttuja pistettyä käyttöön. Tämä oli hyvä voitto, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuoren edellinen turnaus päättyi Antwerpenissa ensimmäisen kierroksen tappioon.

– Totta kai pitää olla tyytyväinen. Oli hyvä esitys. Jos näitä kavereita haluaa voittaa, pitää jotain tehdä oikein. Ne pistävät miljoona palloa takaisin. Parin viime viikon ekan kierroksen tappioiden jälkeen tämä tietenkin tuntuu hyvältä, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuori kohtaa seuraavaksi voittajan Ranskan Benoit Pairen ja Kazakstanin Mihail Kukushkinin välisestä ottelusta. Paire on sijoitettu turnauksen ykköseksi.

– Katsotaan nyt ensin, miten niillä menee. Sitten vasta aletaan valmistautua seuraavaan matsiin ja laaditaan hyvä suunnitelma.

Ruusuvuori ei ole aiemmin pelannut kumpaakaan vastaan.

– Kumpikaan ei ole sillä lailla tuttu. Kukushkinin kanssa on taidettu vetää yhdet treenit. Toki olen nähnyt heidän pelaavan ja tiedän, mitä he tekevät, mutta pelikentältä ei ole mitään kokemusta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE