Kotimaa

Nelostiellä miehen ampunutta poliisia vastaan ei nosteta syytteitä

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Viime vuoden lokakuussa Nelostiellä miehen ampunutta poliisia vastaan ei nosteta syytteitä.

Rikosepäilyt liittyivät tapaukseen, jossa poliisi ampui Orimattilassa miestä, jonka epäillään lyöneen naista veitsellä useita kertoja. Ennen ampumista poliisi käskytti miestä lopettamaan väkivallan. Poliisi ampui kolme laukausta, minkä jälkeen mies kuoli.

Helsingin poliisilaitoksen vanhempaa konstaapelia epäiltiin kuolemantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.
Salpausselän syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjän Pasi Pälsin mukaan tilanteessa oli kyse hätävarjelusta eikä poliisilla ollut mahdollisuutta toimia muulla tavalla.

– Kun otetaan huomioon naiseen kohdistetun oikeudettoman hyökkäyksen voimakkuus ja väkivallan laatu sekä tilanteen nopeus, ovat käytetyt voimakeinot, myös uhrin ampuminen, olleet puolustettavia, syyttäjä sanoi tiedotteessa.

Auton kuljettaja löi sen jälkeen matkustajana ollutta naista veitsellä useita kertoja.

Vuoden takaiset tapahtumat alkoivat, kun hätäkeskukseen tuli ilmoituksia henkilöautosta, joka ajoi ylinopeutta ja teki vaarallisia ohituksia. Autoa kuljetti 32-vuotias mies, jonka verestä löydettiin myöhemmin amfetamiinia.

Kyydissä oli 23-vuotias nainen, joka kertoi poliisille, että uskoo miehen ajaneen ainakin 160 kilometrin tuntivauhtia. Nainen yritti sanojensa mukaan huutaa miehelle, että tämä pysähtyisi.

Silminnäkijöiden mukaan auto törmäsi edessä olleeseen, ohitusta tehneeseen toiseen autoon ja suistui moottoritien kaistojen väliselle nurmialueelle. Esitutkinnan perusteella epäillään, että auton kuljettaja löi sen jälkeen matkustajana ollutta naista veitsellä useita kertoja, kun tämä yritti ulos autosta.

Poliisin mukaan syy kuljettajan käytökselle jäi mysteeriksi. Kuollutta miestä epäiltiin tapon yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Koska rikoksesta epäilty kuoli, tapauksen tutkinta lopetettiin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat