Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Televisio

Netflixin käyttäjämäärän kasvu ylitti ennusteet – korealaishitti siivitti menestystä

Lehtikuva

Suoratoistopalvelu Netflixin käyttäjämäärän kasvu ylitti vuoden kolmannella neljänneksellä ennusteet. Heinä-syyskuussa palvelu sai lähes 4,4 miljoonaa uutta tilaajaa, Netflix kertoi tiistaina julkaistussa osavuosikatsauksessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Neljänneksen lopulla suoratoistojätillä oli yhteensä noin 214 miljoonaa tilaajaa.

Osansa Netflixin tilaajamäärän kasvussa on eteläkorealaisella Squid Game -hittisarjalla, arvioi muun muassa talousuutistoimisto Bloomberg. Netflix kutsuu syyskuussa julkaistua sarjaa sijoittajakirjeessään suurimmaksi tv-sarjakseen koskaan.

Väkivaltaista ja synkkää korealaista selviytymisdraamaa on yhtiön mukaan katsonut ensimmäisten neljän viikon aikana 142 miljoonaa kotitaloutta. Lisäksi yhtiö suitsuttaa sarjan olleen palvelun katsotuimpana jopa 94 maassa.

Netflixin heinä-syyskuun tulos oli noin 1,45 miljardia dollaria. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 16 prosenttia ollen 7,5 miljardia dollaria.

Tarjonta kohentunut laihan alkuvuoden jälkeen

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Netflixin tarjonta oli tavallista kitsaampaa koronapandemiaan liittyvien tuotantojen viivästymisten vuoksi.

Nyt yhtiö kertoo edellisen neljänneksen aikana julkaistuilla uusilla sarjoilla olleen myönteistä vaikutusta yhtiön tilanteeseen. Lisäksi Netflix odottaa vuoden viimeisen neljänneksen olevan tarjonnan osalta yhtiön paras tähän mennessä.

Tauolta palanneista Netflixin alkuperäissarjoista suurimpia katsojalukuja keräsivät espanjalaishitti Rahapajan ja yhdysvaltalaisen draamakomedia Sex Educationin uudet kaudet. Rahapajaa katsoi 69 miljoonaa ja Sex Educationia 55 miljoonaa kotitaloutta.

Hyvistä uutisista huolimatta Netflix on saanut viime aikoina osakseen myös kritiikkiä. Yhtiön tässä kuussa julkaisema yhdysvaltalaiskoomikko Dave Chappellen ohjelma on herättänyt yhtäältä huolta sananvapaudesta ja sensuurista, kun taas yhtiön omat työntekijät ovat leimanneet ohjelman transfobiseksi.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat tuominneet ohjelman, mutta Netflix on tähän saakka pysynyt päätöstensä takana, eikä aio poistaa ohjelmaa palvelusta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE