Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Neuvottelut kuntavaaleista jatkuvat iltapäivällä – puoluesihteerit ovat puoltaneet niiden järjestämistä ajallaan

Lehtikuva

Kuntavaalien järjestämisestä on tarkoitus tehdä päätös tänään. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kokousti kaikkien eduskuntapuolueiden puoluesihteerien kanssa aamupäivällä, mutta STT:n tietojen mukaan asiat jäivät vielä kesken. Neuvotteluja jatketaan iltapäivällä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Henriksson on korostanut, että kynnys vaalien siirtämiselle on hyvin korkea.

–  Edelleen lähdetään siitä, että vaalit järjestetään huhtikuussa, oikeusministeri sanoi viimeksi torstaina illalla Ylen A-Talkissa.

Kuitenkin on mahdollista, että asiaa katsotaan uudestaan sen mukaan, mikä vaalien aikaan on koronatilanne.

–  Jos tämä tilanne heikkenee, ja jos meillä olisi se tilanne päällä, että meillä olisi myös laajoja ulkonaliikkumisrajoituksia, niin silloin me olemme siinä tilanteessa, että vaalien järjestäminen olisi mahdotonta, Henriksson lisäsi.

Kuntavaalit on määrä järjestää 18. huhtikuuta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) korosti samassa tv-lähetyksessä, että asiaan olisi hyvä saada ratkaisu.

–  Vaalit järjestetään huhtikuussa tai niitä ei järjestetä, mutta kyllä se päätöksenteon aika on nyt. Sitten päätöksessä pitää pysyttäytyä.

Puoluesihteerit puolsivat vaalien järjestämistä ajallaan

STT:n keskiviikkoisen kyselyn perusteella puoluesihteerit ovat edelleen sitä mieltä, että koronapandemiasta huolimatta kuntavaalit tulisi pitää ajallaan. Puoluesihteereistä osa korosti, että koronaepidemian äkillinen muutos huonompaan voisi vielä muuttaa tilannetta, mutta toistaiseksi jatketaan tavanomaiseen tapaan kohti vaaleja.

Nyt-liike ei ollut STT:n kyselyssä mukana, mutta kansanedustaja Harry Harkimo (liik.) sanoi viime viikolla, että vaalit tulisi koronatilanteen vuoksi siirtää.

Hallitus linjasi keskiviikkona, että kaikki kotiäänestyksen vaalitoimijat ja yli 70-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat vaalitoimitsijat voitaisiin rokottaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE