NHL-pelaaja laukoi viisi maalia peliin

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Bruce Bennett
Timo Meier (kuva marraskuun lopulta).

San Jose Sharksin sveitsiläishyökkääjä Timo Meier takoi kotijäällä Los Angeles Kingsin maaliin ällistyttävästi viisi maalia ja teki samalla seurahistoriaa jääkiekon NHL:ssä.

DEMOKRAATTI/STT

NHL:n kotisivujen mukaan Meier on ensimmäinen Sharksin pelaaja, joka on onnistunut tekemään viisi maalia yhdessä ottelussa. Liigatasolla hän on järjestyksessään viides pelaaja, joka on onnistunut tässä 2000-luvulla.

Myös joukkuetoverit napsivat tehopisteitä, kun Tomas Hertlin tilille kilahti neljä syöttöpistettä ja Erik Karlssonille kolme. Sharks vei kotivoiton lukemin 6-2.

Meier aloitti maaliurakointinsa, kun peliä oli takana kolme minuuttia. Avauserän lopussa hän viimeisteli kaksi lisäosumaa. Toisen erän alussa Meier teki vielä yhden maalin ja iski lopulta viidentensä, kun samaista erää oli jäljellä alle puoli minuuttia.

Rantanen jälleen vahvassa vireessä

Colorado Avalanche kukisti kotijäällään Minnesota Wildin voittolaukauskisaan edenneessä ottelussa 4-3.

Ottelun maalitilin avasi Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen. Suomalaistähti keräsi varsinaisella peliajalla myös syöttöpisteen Nathan MacKinnonin päätöserän onnistumisesta. Ottelu venyi voittolaukauskisaan, jossa Rantanen teki ainoan maalin.

Rantanen pelaa mainiota kautta, sillä hän on kerännyt 33 ottelussaan tehopisteet 20+26. Rantanen on koko NHL:n pistepörssissä kuudentena. Kaapo Kähköselle kirjattiin Wildin maalilla 35 torjuntaa.

Buffalon Jokiharju viimeisteli

Buffalo Sabres hävisi kotonaan Detroit Red Wingsille jatkoajalla ratkenneessa ottelussa. Detroit vei voiton maalein 3-2. Ottelun maalitilin avasi Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharju, kun ottelua oli takana noin kymmenen minuuttia.

Seattle Kraken otti voittolaukauskisaan venähtäneessä ottelussa kotivoiton Chicago Blackhawksista luvuin 3-2. Voittolaukauskisassa verkkoa heiluttivat onnistuneesti Krakenin Ryan Donato ja suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi.

Suomalaisista syöttöpisteille pääsivät New York Islandersin Robin Salo (0+1) ja Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen (0+2).

St. Louis Bluesin Ville Husso keräsi 32 torjuntaa 5-3-kotivoitossa Nashville Predatorsista, jonka maalilla Juuse Saros ehti kiekon tielle 24 kertaa.