NHL:n suomalaistähdet sairastuvalle

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Aleksander Barkov.

Florida Panthers sai kaivatun kapteeninsa takaisin jääkiekon NHL-kaukaloihin, kun Aleksander Barkov palasi kahdeksan ottelun tauon jälkeen mukaan peleihin. Barkov oli ollut syrjässä polvivamman vuoksi.

DEMOKRAATTI/STT

Floridan harmiksi tamperelaissentterin paluu ei kestänyt koko ottelua St. Louisia vastaan. NHL:n verkkosivujen mukaan Barkov poistui kolmannessa erässä pukukoppiin eikä palannut enää kaukaloon. Floridan valmentajan Andrew Brunetten mukaan loukkaantuminen ei liity aiempaan polvivammaan. Hän lisäsi, ettei usko uuden vamman pitävän suomalaista pitkään poissa kaukalosta.

Barkov ehti kuitenkin osoittaa arvonsa joukkueelleen. Hän teki ottelun avausmaalin St. Louisin maalivahdin Ville Husson selän taakse, kun ottelua oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia.

- Minulla oli hyvä maalipaikka jo ensimmäisellä laukauksellani. Maali tuli kolmannessa vaihdossa, ja se rentoutti peliä, Barkov kertoi Panthersin Twitterissä julkaistussa haastattelussa ottelun ensimmäisellä erätauolla.

Barkov myönsi, että polvivamman jäljiltä paluu kaukaloon hermostutti hieman.

- Yritin liikkua hyvin, mutta oli aika hankalaa palata loukkaantumisen jälkeen. Paluuta toki auttaa, että muu joukkue pelaa hyvin, Barkov sanoi.

Hänen lääkkeensä lisämaaleihin oli pelaamisen yksinkertaistaminen. Ottelu kääntyi kuitenkin St. Louisille, jonka venäläishyökkääjä Pavel Butshnevitsh ratkaisi 4-3-voiton jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Joukkueet olivat pelanneet vastakkain myös lauantaina, jolloin Florida oli kotikentällään parempi 4-3.

Floridan kaksi muuta suomalaista hyökkääjää, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell, jäivät ilman tehopisteitä ottelussa.

Husso loukkaantui päätöserässä

Husso vaihdettiin St. Louisin maalilta pois Floridan tehtyä 3-3-tasoituksen päätöserässä. Seuran mukaan Hussolla on alavartalovamma. Suomalaisvahti ehti pelata 54.28 minuuttia ja torjui 34/37 laukausta. Husson tilalle maalin suulle luisteli St. Louisissa ensiesiintymisensä tehnyt yhdysvaltalaisvahti Charlie Lindgren.

St. Louisin Niko Mikkola pelasi lähes 18 minuuttia joukkueen puolustuksessa.