Politiikka

Niinistö, Huhtasaari ja Väyrynen samassa leirissä – eriarvoistuminen ei ole Suomen suurin uhka

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidenttinehdokkaat Paavo Väyrynen (vas.) ja Sauli Niinistö ritirinnan eilen Sanomatalossa IS:n ja HS:n vaalitentissä.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidenttinehdokkaat Paavo Väyrynen (vas.) ja Sauli Niinistö ritirinnan eilen Sanomatalossa IS:n ja HS:n vaalitentissä.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidenttinehdokkaat Paavo Väyrynen (vas.) ja Sauli Niinistö ritirinnan eilen Sanomatalossa IS:n ja HS:n vaalitentissä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ajoi itsensä Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien tiistaisessa presidenttitentissä kummalliseen seuraan. Ehdokkailta kysyttiin, mikä  on Suomen suuri uhka seuraavalla presidenttikaudella, eli vuoteen 2024 mennessä.

SDP:n Tuula Haatainen avasi pelin nimeämällä Suomen suurimmaksi lähitulevaisuuden uhaksi eriarvoistumisen, jota ilmastonmuutos maailmanlaajuisesti avittaa.

Keskustan Matti Vanhanen piti uhkana välinpitämättömyyttä ja eristäytymistä, mitä voinee pitää synonyyminä Tuula Haataisen esittämälle.

Vihreiden Pekka Haavisto nimesi eriarvoisuuden ja Merja Kyllönen ilmastonmuutoksen. Hän ei suoraan maininnut eriarvoisuutta, mutta olettaa sopii, että Kyllönenkin kytkee ilmaston lämpenemisen eriarvoistumiseen globaalilla tasolla. Hän on puhunut tästä aiemminkin.

RKP:n Nils Torvalds vastasi persoonalliseen tapaansa jo aiemmin Ylen tentisä esittämällään rajan taaksen jääneen paikkakunnan nimellä Hylkysyrjällä, mikä tarkoittaa pahimman laatuista eriarvoisuutta ja syrjäytymistä..

Nämä kaikki viisi nostivat esiin tavalla tai toisella eriarvoistumisen ja syrjäytymisen. Sauli Niinistö (kansalaisliike), Paavo Väyrynen (kansalaisliike) ja Laura Huhtasaari (ps.) eivät.  Niinistökin toki mainitsi ilmastonmuutoksen, mutta ei erikseen maininnut eriarvoistumista. Se ei muutenkaan ole ollut Niinistön esityslistalla päällimmäisenä.

Paavo Väyrynen nimesi suurimmaksi uhaksi itsenäisyyden menettämisen ja EU:n. Sama huoli oli perussuomalaisten Laura Huhtasaarella.

Suomen suurimmat mahdollisuudet ovat Huhtasaaren ja Väyrysen mukaan he itse

Suomen suurimmaksi mahdollisuudeksi Tuula Haatainen nimesi Suomen osaamisen ja koulutuksen. Laura Huhtasaari piti itseään Suomen suurimpana mahdollisuutena, jos hänet valitaan presidentiksi. Matti Vanhasen mukaan suurin mahdollisuus on Suomen kyky ratkaista ongelmia, Pekka Haaviston mukaan sellainen on koulutus, Merja Kyllösen mukaan ihmiset, Nils Torvaldsin mukaan se, että pidetään kaikki mukana.

Sauli Niinistön mukaan maamme suurin mahdollisuus on vuoteen 2024 mennessä se, että Suomi on kaikkein vakain maa.

Väyrysen, kuten Huhtasaarenkin mukaan  Suomen suurin mahdollisuus vuoteen 2o24 mennessä on se, että presidentiksi valitaan Paavo Väyrynen.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat