Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Niinistö toivotti Ukrainan virkaveljelle onnea työhön: ”Uudistusten toteuttaminen ei ole helppoa”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Ukrainassa vieraileva presidentti Sauli Niinistö on keskustellut tapaamisessa presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa tämän aloittamista lukuisista uudistuksista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Niinistö totesi kaikkien tietävän, ettei uudistusten toteuttaminen ole helppoa, ja hän toivotti virkaveljelleen onnea työhön.

Zelenskyi puolestaan kiitti Suomea tuesta Ukrainan alueelliselle koskemattomuudelle. Hän kertoi päivittäneensä Niinistölle tietoja turvallisuustilanteesta Donbassin alueella ja keskustelleensa tämän kanssa mahdollisista seuraavista askeleista kohti rauhaa.

– On tärkeää että kumppaneidemme suhtautuminen Venäjän vastaiseen pakotepolitiikkaan pysyy vankkumattomana siihen saakka kunnes Ukrainan itsemääräämisoikeus ja alueellinen yhtenäisyys on täydellisesti palautettu, Zelenskyi sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kiinnostaviksi yhteistyöalueiksi Suomen kanssa Zelenskyi mainitsi muun muassa energiatehokkuuden, jätehuollon ja koulutuksen.

Zelenskyi myös tunsi suomalaisten kyselytutkimuksissa saaman ykkössijan maailman onnellisimpana kansana ja ilmoitti Ukrainan aikovan kilpailla siitä Suomen kanssa.

Niinistö kertoi kutsuneensa Zelenskyin vastavierailulle Suomeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE