Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Niinistö: Valmisteilla uusi Bidenin ja Putinin keskustelu

Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö kertoo ymmärtäneensä, että valmisteilla on uusi keskustelu Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltojen presidentti Joe Bidenin välille.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Niinistö nosti asian esiin Körber-säätiön tilaisuudessa Berliinissä, kun häneltä kysyttiin arviota Ukrainan ajankohtaisesta tilanteesta. Venäjän on kerrottu lisänneen viime aikoina joukkojaan Ukrainan rajan läheisyydessä.

Niinistön mukaan venäläisjoukkojen lukumäärästä on hieman erilaisia tietoja. Hänen mukaansa selvää on kuitenkin se, että joukkojen liikuttelua tapahtuu.

Vastaavankaltaista kehitystä nähtiin keväällä. Niinistö huomautti, että tuolloin tilanne kohentui, kun Putin ja Biden keskustelivat puhelimitse.

Putinin ja Bidenin mahdollinen uusi keskustelu tuli Niinistön tietoon, kun hän keskusteli hiljattain Putinin kanssa. Niinistö vieraili Putinin luona Moskovassa lokakuun lopussa.

-  Jos se (Putinin ja Bidenin keskustelu) on tapa tilanteen rauhoittamiseen, meidän tulisi olla siitä hyvin iloisia, mutta yksi taho puuttuu ja se on Eurooppa, Niinistö sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE