Politiikka

Niinistö Ylellä perussuomalaisten tuomioista: ”Olisi hyvä parantaa tapansa, ettei tule uutta”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Ylelle perussuomalaisten totaalista puheenjohtajiston vaihtumista, kun puheenjohtajaksi valittiin EU-kriitikkona ja maahanmuuttokriitikkona tunnettu Jussi Halla-aho.

Varapuheenjohtajiksi valittiin myös maahanmuuttokriittisiin eli ns. nuiviin kuuluvat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola.

– Hallitustilanne on yhtä avoin kuin eilen illalla, kun pääministerin kanssa puhuimme. Nyt on kiinnostavaa tavata Soinia ja Orpoa, Niinistö totesi hetki sitten Naantalissa Kultaranta-keskustelujen tiedotustilaisuudessa Ylelle.

Presidentti Niinistö tapaa ulkoministeri Timo Soinin (ps.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) Kultarannassa tänään.

Presidentti Niinistön mukaan ”hyviin tapoihin on kuulunut, että jossain vaiheessa presidentiltä kysytään ulkoministerin henkilöstä”, Yle kertoo.

Halla-aho on toivonut, että Timo Soini ei jatkaisi ulkoministerinä.

Korviini särähtää puhe, että Brysselistä pitäisi päästä irti.

Uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

– Siellä on suorastaan tuomioita, ja olisi hyvä parantaa tapansa, ettei tule uutta, Niinistö kommentoi Ylelle.

– Kyllä heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät siitä, että ne elementit, jotka tuomioon johtivat, ovat poissa.

Niinistö ei vastaa suoraan, voiko hallitus jatkaa.

– Minä en voi olla valitsemassa, minkälainen hallituspohja Suomessa vallitsee. Kyllä se on puolueidemme tehtävä, Niinistö vastasi.

Hän vastasi myös perussuomalaisten uuden johdon EU-kritiikkiin:

– Kyllä minun korviini särähtää puhe, että Brysselistä pitäisi päästä irti. Olen tyytyväinen puolustusyhteistyön tiivistymisestä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat