Politiikka

Niinistön kannattajakortit luovutettiin Helsingin vaalipiirilautakunnalle – korttien määräksi vahvistumassa 156 000 kappaletta

LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO
LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO
LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

Sauli Niinistön kansanliike on luovuttanut kannattajakortit Helsingin vaalipiirilautakunnalle oikeusministeriöön. Kortteja palautettiin lopulta tarkastukseen runsaat 156 000 kappaletta.

– Nyt on ensimmäinen vaihe viety kansanliikkeen puolelta maaliin. Tavoitteemme oli saada täyteen ehdokkaaksi asettamisen kannalta vaaditut 20 000 kannattajakorttia, mutta meidät kyllä yllätti se, kuinka laajasti suomalaiset halusivat lähteä mukaan. Siihen myös halusimme tarjota kesän aikana mahdollisuuden ympäri Suomen, toteaa valitsijayhdistyksen vaaliasiamies Heikki Ollila.

Kannattajakorttien virallisesta tarkastuksesta sekä julkisten asiakirjojen käsittelystä vastaa Helsingin vaalipiirilautakunta.

Laskemisen yhteydessä on luvusta poistettu vähäinen määrä.

Nyt ilmoitetun kannattajakorttien määrän laskusta on vastannut Sauli Niinistön kansanliike. Laskemisen yhteydessä on luvusta poistettu vähäinen määrä esimerkiksi ilman allekirjoitusta tulleita kortteja.

Ehdokasasettelu presidentinvaaleihin vahvistetaan 21. joulukuuta. Ennakkoäänestys presidentinvaaleissa alkaa 17.1.2008 ja ensimmäisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28.1.2018.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat