Mielipiteet

Nilkuttaen vai uudistaen?

Ilmassa on paljon kysymyksiä, mutta vähän vastauksia. Hämmentynyt tilanne on ollut paremminkin vallitseva olotila. Maassa epäsuosittu hallitus ja SDP pääoppositiopuolue, mutta kannatuksemme on vajonnut ennätysalhaalle!

Pakkolakikeskustelun aikana oli tuulta purjeissa ja eduskuntaryhmä piti salikeskustelua hyvin hallinnassa. Kannatus oli selkeässä noususuunnassa. Muutos tähän tuli viime syksynä, ryhmän työskentely muuttui tunnetuista syistä, paperista lukeminen tuli hallitsevaksi ja kuva muuttui. Eduskunnan kyselytunti on hyvin paljastava, todelliset politiikan osaajat hallitsevat siellä tilanteet. Epävarmuus näkyy heti, jos ei kykene debattiin osallistumaan selkäytimestä lähtevällä puheenvuorolla. Substanssiosaaminen pitää hallita. Valmistautuminen on kaiken A ja O, vaikka manuaalisessa ohjauksessa.

Helmikuun puoluekokous oli vaalivoiton julistamista, vain voitto kuntavaaleissa kelpaa. Pikavauhtia heikkoon vaalimenestykseen saatiin vastaus, Helsingin huono vaalitulos. Ei mitään syvempää analyysiä ja yhteenvetoa mitä puoluekokouksessa puhuttiin.

Puheenjohtaja korosti, että hänellä on puoluekokouksen vahva mandaatti toimia. Sitä odotellessa tässä on aikaa kulunut ja on palattu lähtöasemiin.

Ei SDP voi näin jatkaa, linjauksia tarvitaan ja uskottavaa politiikkaa. Kansalaiset odottaa meiltä vaihtoehtoja, puolueelta johon he ovat tottuneet luottamaan tiukoissa tilanteissa. Ihmisten pitää kokea, jotta tämä on se kansanliike, jossa haluamme toimia ja samaistua siihen. Jos ei koeta samaistumista, ei silloin mikään sanomakaan tavoita ihmisiä.

Jos sanaa on helppo käyttää, mutta kun valovoimaisin naispoliitikko syrjäytettiin, niin naisten samaistuminen liikkeeseen on hyvin heikolla liimalla. Liikkeen tartuntapinnasta huolta kantavien on uskallettava tulla reilusti esiin ja tuleva puoluevaltuuston kokous antaa siihen jo hyvät mahdollisuudet.

Politiikka on henkilöitynyt vahvasti. Sen kautta luodaan puolueelle kasvot, niitäkin pitää kyetä kriittisesti tarkastelemaan. Jos suksi ei luista, pitääkö sillä väkisin yrittää eteenpäin vai vaihdetaanko liukkaampi suksi?

 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat