Ulkomaat

Nimiveikkailut kuumina Ruotsissa – Estelle nukkui eikä tavannut heti kuningasperheen tulokasta

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Ruotsin kuningasperheen uusimmalle tulokkaalle on jo päätetty nimi. Asiasta kertoo lapsen isä prinssi Daniel Aftonbladetin mukaan.

Pikkuprinssin nimi ja hänen tuleva tittelinsä paljastetaan tänään kuninkaan koolle kutsumassa kokouksessa.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria synnytti eilen pojan. Lapsi on on Victorian ja prinssi Danielin toinen.

Parin esikoinen prinsessa Estelle syntyi vuonna 2012. Vastasyntynyt on perimysjärjestyksessä kolmas kruununprinsessa Victorian ja isosiskonsa prinsessa Estellen jälkeen.

Lapsen nimestä on Ruotsissa ollut arvailua jo kruununprinsessa Victorian odotuksen aikana. Yksi veikkailtu nimi poikalapselle on Carl Johan, sillä kruununprinsessa Victoria on kertonut aiemmin julkisuudessa, että hän ja prinssi Daniel pohtivat nimeä vaihtoehtona pojalle odottaessaan esikoistaan.

Carl Johan -nimi juontaa kuningas Carl Gustafin sedän, edesmenneen Carl Johan Bernadotten nimestä.

Nimiveikkailuista kertoo Svensk Damtidning -lehti.

Kuninkaallisen perinteen mukaan maan vallanpitäjiä saapuu päivää uuden kuningasperheen jäsenen syntymän jälkeen niin sanotusti todistamaan syntymää. Vastasyntyneen pojan todistajina toimivat tänään muun muassa pääministeri Stefan Löfven, valtiopäivien puhemies Urban Ahlin ja valtakunnanmarsalkka Svante Lindqvist.

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin poika syntyi Tukholman Karoliinisessa sairaalassa puoli yhdeksältä eilisiltana. Hän painaa 3,7 kiloa ja on 52 senttiä pitkä.

Ruotsin kuningashuone kertoo verkkosivuillaan, että synnytys sujui hyvin ja sekä lapsi että äiti voivat hyvin. Prinssi Daniel oli hovin mukaan puolisonsa tukena sairaalassa koko synnytyksen ajan.

Svensk Damtidning -lehden mukaan prinsessa Estelle ei vielä illalla ollut tavannut uutta pikkuveljeään, sillä tuore isosisko oli synnytyksen aikaan jo nukkumassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat