Politiikka

Nissisen potkut: ”Kunhan kaikkia syyttäjiä ei leimata”

HANDOUT LEHTIKUVA
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisella on tänään raskas päivä.
HANDOUT LEHTIKUVA
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisella on tänään raskas päivä.
HANDOUT LEHTIKUVA
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisella on tänään raskas päivä.

– Valtakunnansyyttäjä instituutiona on saanut erittäin vakavan kolhun, sanoo apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

– Kyllä me olemme tästä varmasti mainekolhun saaneet, mutta on syytä huomata, että tämä kohdistuu erityisesti valtakunnansyyttäjäinstituutioon, Toiviainen sanoo STT:lle.

Toiviainen toimii nyt ja toimi jo oikeusprosessin aikana valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen sijaisena. Hän ei keskiviikkona halunnut kommentoida millään tavalla, olisiko hän kiinnostunut valtakunnansyyttäjän tehtävästä, jos Nissinen irtisanotaan.

Oikeusministeriö kertoi esittävänsä irtisanomista torstaina valtioneuvostolle.

– Tämä on meille vakava päivä, sen voi sanoa. Että todellakin oikeushistoriassa on ensimmäistä kertaa tapahtunut niin, että tällainen esitys on pitänyt tehdä, Toiviainen kommentoi ministeriön päätöstä.

Toiviaisen mukaan on vaikea kysymys, miten uskottavuus valtakunnansyyttäjään ja syyttäjälaitokseen palautetaan.

– Uskon, että kun syyttäjälaitos jatkaa asianmukaista ja asiallista työtään korkeita eettisiä periaatteita noudattaen, niin me olemme luottamuksen arvoisia.

Toiviainen toivoo, ettei Nissisen tuomio leimaisi koko syyttäjälaitosta.

– Syyttäjät ovat tehneet hyvää ja asianmukaista työtä syyttäjätoiminnassa, ja toivoisin, että tämä ei jättäisi koko syyttäjäkunnan päälle ikävää kolhua.

Helsingin Sanomat kysyi aiemmin tässä kuussa syyttäjien kantaa siihen, onko Nissisellä edellytyksiä jatkaa maan ylimpänä syyttäjänä. Kyselyyn vastanneista syyttäjistä 79,6 prosenttia oli sitä mieltä, ettei Nissisellä ole edellytyksiä jatkaa. Vastaajista 6,3 prosenttia katsoi, ettei tuomio ole vienyt edellytyksiä Nissisen jatkolta.

HS kysyi asiaa kaikilta syyttäjiltä Nissistä itseään lukuun ottamatta. Syyttäjistä 191 vastasi kyselyyn, eli vastausprosentti on 49,2.

Jecaterina Mantsinen, STT

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat