Politiikka

Nobel-palkitulla näppinsä pelissä: Hallitus kaavailee korkeakouluihin pääomasijoituksia

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Hallitus valmistelee korkeakoulujen tuntuvaa pääomittamista ensi kevään kehysriihen yhteydessä. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vetoaa muuhun hallitukseen, että päätöksiä syntyisi.

Valmistelun aloittamista vahvistivat talous-Nobelilla palkitun Bengt Holmströmin ja kahden muun talousviisaan, Sixten Korkmanin ja Vesa Vihriälän, kanssa käydyt keskustelut ja suositukset.

– Suomen tulee lisätä määrärahoja koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatiojärjestelmään. Se loisi uskoa tulevaisuuteen ja hallitusohjelman visioon Suomesta koulutuksen ja osaamisen kärkimaana, Grahn-Laasonen perustelee.

Holmström, Korkman ja Vihriälä esittivät elokuussa budjettiriihen alla, että modernin koulutuksen ja perustutkimuksen turvaamiseksi realistisin vaihtoehto olisi, että valtio tekee pääomasijoituksia korkeakouluihin.

– Talousviisaat kannustivat myös rakenteellisiin uudistuksiin korkeakoulukentällä. Olen aivan samaa mieltä ja painottanut sitä kaikissa yhteyksissä. Pääomittaminen tulisi kytkeä rakenteellisen kehittämiseen, Grahn-Laasonen sanoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat