Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Nohynek: Koronarokotesuosituksia ei olla laajentamassa perusterveisiin

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Koronatilanne näyttää tällä hetkellä Suomessa melko rauhalliselta. Varmistettujen tartuntojen lukumäärä on lievässä kasvussa, mutta tehohoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on yhä pysynyt alhaisena.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

- Tilanne näyttää siltä kuin on odotettukin. Sairaalaan joutuneet tulevat yleensä koronan kanssa, eivät sen takia, Husin ylilääkäri Asko Järvinen sanoo Helsingin ja Uudenmaan tilanteesta.

Rokotekattavuus on alueella Järvisen mukaan kaikissa ikäluokissa ”sangen hyvä”, ja vaikeaa tautimuotoa näkyy hyvin vähän.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo, että mitä vanhemmasta ikäluokasta on kyse, sitä korkeampi koronarokotteiden neljänsien tehosterokotteiden rokotekattavuus on.

60-64-vuotiaista neljännen rokotteen on ottanut noin 30 prosenttia, kun taas yli 80-vuotiaista rokote on jo yli 70 prosentilla.

Perusterveille alle 60-vuotiaille uutta tehosterokotetta ei ole vielä suositeltu. Tähän ei nykytiedoin ole Nohynekin mukaan tulossa muutosta.

- Omikronin BA.4- ja BA.5-varianttien ollessa valtaviruksena kolmen rokoteannoksen antama suoja on hyvä. Tartuntoja tulee olemaan, mutta vakavaa tautia vastaan kolme rokotusta suojaa hyvin.

Toistaiseksi ei siis ole suunnitelmissa, että tehosterokotteita alettaisiin tarjota myös perusterveille.

- Jos viruksessa tapahtuu oleellisia muutoksia, tätä on tietenkin tarkasteltava uusin silmin, Nohynek sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE