Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Noin 570 000 työmatkailijan verotus kevenee – Werning: ”Tarpeellinen toimi”

iStock

Hallitus nostaa työmatkakuluvähennystä. Kansanedustaja Paula Werning (sd.) pitää päätöstä tarpeellisena toimena, koska se helpottaa autoilijoita kohonneiden polttoainekustannusten keskellä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hallituksen matkakuluvähennyksen nosto tulee helpottamaan noin 570 000 henkilön verotusta.

Työmatkavähennyksen enimmäismäärää korotetaan jo tämän vuoden verotuksessa 8 400 euroon. Lisäksi korotetaan kilometrikohtaista matkakuluvähennystä 20 prosentilla niiden osalta, jotka kulkevat työmatkoja omalla autolla.

Werning huomauttaa tiedotteessa, että polttoaineen hinnan nousu lisää kustannuksia erityisesti heillä, jotka tarvitsevat autoa asunnon ja työpaikan välisille matkoille.

– Nämä hallituksen toimenpiteet tuovat helpotusta yhä kohonneisiin polttoainekuluihin, joiden parissa autoilijat ovat nyt painineet. Varsinkin syrjäseuduilla asuville, niin työntekijöille kuin yrittäjillekin tästä korotuksesta on suuri apu.

Kohonneet hinnat johtuvat energian hinnan tuntuvasta noususta viimeisen vuoden aikana Suomessa ja myös Euroopassa.

– Etenkin raakaöljyn kallistuminen, biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen kiristyminen ja biopolttoaineiden hintojen nousu ovat vaikuttaneet suorasti liikennepolttoaineiden hintoihin. Käytännössä siis polttoaineiden ja päästöoikeuden hinnat moninkertaistuivat vuoden aikana ja vaikuttavat sähkön hintaan.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Werning huomauttaa myös, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan nosti ja kiihdytti entisestään jo valmiiksi koholla olevien energiahyödykkeiden hintoja ja siten myös kuluttajahintoja.

– Hintojen on ennustettu pysyvän korkeina vielä vuoden verran, jonka jälkeen hintojen ennustetaan laskevan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE