Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Elokuva

Nomadland jyräsi myös Bafta-gaalassa – ”Jo oli aikakin”

Yhdysvaltalaisesta työväenluokasta kertova draamaelokuva Nomadland voitti sunnuntai-iltana useita palkintoja Britannian Bafta-gaalassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Nomadland palkittiin parhaimpana elokuvana, ja sen ohjaaja Chloe Zhao valittiin parhaaksi ohjaajaksi. Elokuvassa näytellyt Frances McDormand palkittiin parhaasta naispääosasta.

Parhaan miespääosan palkinnon vei Anthony Hopkins elokuvasta The Father.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että kiinalainen, Yhdysvalloissa asuva Zhao on toinen parhaan ohjaajan palkinnon voittanut nainen 53 vuoteen. Zhaon lisäksi ehdolla oli kolme muuta naista.

Britanniassa Bafta-palkintoja jakavaa elokuva- ja televisioalan akatemiaa kritisoitiin viime vuoden ehdokasasettelussa. Ohjaajaehdokkaina ei ollut yhtäkään naista, ja kaikki ehdokkaat olivat valkoisia.

–  Jo oli aikakin, Zhao kommentoi toimittajille vahvempaa naisedustusta.

–  Rakastan sitä mitä teen, ja jos tämä tarkoittaa sitä, että useampi minun kaltainen pääsee toteuttamaan unelmiaan, niin olen erittäin kiitollinen.

Reportaasikirjaan pohjautuvalle elokuvalle satanut palkintoja

Nomadland on jo kauden palkituin elokuva. Syyskuussa se nappasi Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen leijonan. Helmikuussa se voitti parhaan draaman Golden Globen ja toi Zhaolle parhaan ohjauksen palkinnon. Oscareissa se on ehdolla kuudessa kategoriassa, mukaan lukien paras elokuva, ohjaus ja naispääosa. Oscarit jaetaan Yhdysvalloissa 25. huhtikuuta.

Dokumentaarisia elementtejä ja fiktiota yhdistävä elokuva kertoo ikääntyvästä amerikkalaisesta työväenluokasta, johon kuuluvilla ei enää välttämättä ole rahaa asuntoon. He asuvat autoissaan ja matkustavat erityisesti maan länsiosissa kausitöiden perässä.

Elokuva pohjautuu toimittaja Jessica Bruderin reportaasikirjaan Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE