Talous

”Nordea johtaa pelolla” – liitto kuumeni hurjista vähennyssuunnitelmista

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Finanssikonserni Nordea suunnittelee vähentävänsä ainakin 6 000 työntekijää. Yhtiö perustelee leikkauksia kustannusten supistamisella ja tehokkuuden lisäämisellä.

Irtisanomiset auttavat Nordean mukaan kulurakenteen muuttamisessa sekä ”asiakastyytyväisyyden nostossa”.

Tradenomiliitto TRAL pitää Nordean reagointia tilanteeseen ylimitoitettuna.

– Vaikka rahoitusalan työtehtävät ovat murroksessa, eivät massairtisanomiset ole mikään ratkaisu, huomauttaa yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula.

– Tämä on Nordealta brutaali tapa laskea palkkoja, mikä on totaalisen tuomittavaa, hän sanoo.

Liiton tiedotteen mukaan irtisanomisten laajuus ja ajankohta tuli henkilöstölle täydellisenä yllätyksenä kesken rahoitusalan työehtosopimusneuvottelujen.

– Parhaillaan neuvotteluissa yritämme etsiä ratkaisuja alan muuttuneeseen tilanteeseen, mutta tällainen uutinen on omiaan latistamaan vuoropuhelun hyvää henkeä.

”Johtamisesta ei saa kovin hyvää kuvaa, kun miljardivoittoja takonut yhtiö palkitsee henkilöstönsä irtisanomisilmoituksella.”

Muutostilanne edellyttää keskustelua henkilöstöryhmien kanssa, mikä Nordealta on jäänyt tekemättä, liitto arvostelee. ”Työhyvinvointi kärsii, kun henkilöstö joutuu elämään jatkuvassa epävarmuudessa.”

– Johtamisesta ei saa kovin hyvää kuvaa, kun miljardivoittoja takonut yhtiö palkitsee henkilöstönsä irtisanomisilmoituksella, Rantamaula jatkaa.

– Konsernijohto voisi näyttää mallia kulurakenteen muuttamisessa vähentämällä omia tehtäviään ja digitalisoimalla niitä. Luultavasti henkilöstön kanssa käytävän vuoropuhelun laatu ja määrä samalla paranisi, kun konsernijohtoa edustaisi robotit, hän päättää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat