Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Urheilu

Nousevatko Bottas ja Räikkönen sittenkin aika-ajojen kärkikaksikoksi? Hamilton ja Vettel temppuilivat

F1-sarjan mestaruutensa jo aiemmin varmistanut Lewis Hamilton ajoi Brasilian gp:n aika-ajojen ykköseksi ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä. Kaksikko saattaa kuitenkin saada rangaistuksen aika-ajojen toiminnastaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vettelin piti ajaa Ferrarinsa aika-ajojen kakkososiossa vaa’alle punnittavaksi. Saksalaiskuski ei kuitenkaan malttanut odottaa ja ajoi punnituslaitteiston rikki. Vettel joutui tempustaan tuomariston kuultavaksi. Mercedes-kuski Hamilton puolestaan hidasteli vaarallisesti aika-ajojen toisessa osiossa.

Hamilton ylsi nopeimmalla kierroksellaan aikaan 1.07,281, josta Vettel jäi 0,093 sekuntia.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli aika-ajojen kolmanneksi nopein hävittyään Hamiltonille 0,160 sekuntia. Ferrarin Kimi Räikkönen oli neljäs ajettuaan Hamiltonia 0,175 sekuntia hitaamman kierroksen.

Mikäli Hamilton ja Vettel saavat rangaistukset, Bottas ja Räikkönen saattavat nousta aika-ajojen kärkikaksikoksi.

– Marginaalit täällä ovat pieniä. Paalupaikka oli otettavissa, mutten pystynyt nappaamaan sitä tänään, Bottas sanoi C More Max -kanavan välittämässä ratahaastattelussa.

Red Bull -tallin Max Verstappen oli aika-ajojen viides ja tallikaveri Daniel Ricciardo kuudes.

F1-sarjan kauden 20. kisa ajetaan sunnuntaina Interlagosin radalla Sao Paulossa.