Uutiset

Nuorena kovan haasteen edessä – eväänä selkeät sävelet

Sofia Julin on yksi nuorimmista eduskuntavaaliehdokkaista koko maakin huomoiden.
Sofia Julin on yksi nuorimmista eduskuntavaaliehdokkaista koko maakin huomoiden.
Sofia Julin on yksi nuorimmista eduskuntavaaliehdokkaista koko maakin huomoiden.

Pirkanmaan sosialidemokraattien eduskuntavaaliehdokkaista esittelyvuorossa on tamperelainen Sofia Julin. 20-vuotias nuori nainen on ehtinyt jo paljon: Hän on hallintototieteiden ylioppilas ja Länsi-Suomen Demarinuorten järjestösihteeri.

Mitä työhösi kuuluu?

-Työnkuvaan kuuluvat hallinto- ja taloushallintotehtävät kuten laskuista huolehtiminen ja kirjanpito. Sen lisäksi toimin Tampereen Demarinuorten ja Länsi-Suomen Demarinuorten apuna muun muassa järjestämällä tapahtumia, hoitamalla viestintää ja varainhankintaa sekä auttamalla ja tukemalla kaikessa muussakin toiminnassa.

-Olen saanut tehdä SDP Pirkanmaan piirille myös jäsenrekisteriin liittyviä töitä. Nautin työstäni paljon ja inspiroidun siitä yhä uudelleen.

Julinin lähipiiriin eli perheeseen kuluvat äiti, isä, pikkusisko, neljä lapinkoiraa ja poikaystävä. Kaikki, jotka ovat saaneet elää yhdessä lapinkoirien kanssa, sulavat heti!

Politiikka verissä?

Jos haastateltava toteaa, että hänen vapaa-aikansa kuluu ”pitkälti politiikan ja vaikuttamisen” parissa, ei liene syytä asiaa epäillä. Löytyy nuoren tulevaisuuden lupauksen aikataulusta silti sijansa liikunnallekin.

Pakko uskoa, että harrastukset ovat monipuolisia, kun ”liikuntareseptiin” kuuluu niin salilla käyntiä, juoksua kuin uintiakin.

– Lenkkeilen myös perheeni lapinkoirien kanssa, kun käyn moikkaamassa perhettäni lapsuudenkodissani Teiskossa. Sen metsissä ulkoilu virkistää. Rakastan myös kulttuuria ja tykkään nauttia siitä monenlaisissa eri muodoissa kuten käymällä teatterissa ja Tampere Filharmonian konserteissa.

Kokemusta löytyy!

Vaikka kaikilla poliittisilla puolueilla on hätä nuorista kannattajista, äänestysprosentin laskusta ja ihmisten passivoitumisesta, ihan ketä tahansa ei kansanedustajaehdokkaaksi kelpuuteta. Pitää olla näyttöä, vaikka olisi nuorikin ehdokas. Julinilta sitä löytyy!

-Toimin Tampereella SDP:n neljäntenä varavaltuutettuna sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsenenä. Sen lisäksi olen SDP:n Tampereen kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja.

Kevään vaaleissa Julinille tärkeimpiä kysymyksiä ovat koulutuksen ”kunnianpalautus”, nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisy sekä ilmastonmuutoksen torjuminen.

-Vaaliteemojani läpileikkaavana arvona on tasa-arvo ihmisen jokaisessa elämänvaiheessa. Mielestäni askeleet parempaan tulevaisuuteen ovat:

– Ryhdytään rohkeisiin ilmastotekoihin ja -politiikkaan kansainvälisesti.

– Laajennetaan nuorisotakuuta ja nostetaan opintotuki nykytasoa paremmaksi.

– Toteutetaan aidosti maksuton toinen aste ja turvataan ammatillisen koulutuksen perusrahoitus

– Palautetaan subjektiivinen päivähoito-oikeus ja toteutetaan perhevapaa- ja varhaiskasvatusuudistus.

– Yhtenäistetään sosiaaliturva yleisturvaksi ja vahvistetaan työelämän tasa-arvoa

Julinin mukaan hänen Suomensa on tulevaisuudessa ympäristöystävällinen, tasa-arvoinen ja kansainvälinen hyvinvointivaltio, jossa jokainen tulee toimeen.

Vihreät, RKP ja Kokoomus

– Mikäli SDP on vaalien jälkeen suurin puolue ja muodostaa hallituksen, ottaisin hallituskumppaneiksi mieluiten Vihreät, RKP:n ja Kokoomuksen. Myös vasemmistoliitto on tervetullut mukaan hallitukseen, mikäli pystyy sitoutumaan hallitusohjelmaan. Jos SDP ei ole suurin puolue, vaan Kokoomus, kannattaa hallitukseen menemistä miettiä tarkkaan meille tärkeiden arvokysymysten näkökulmasta.

– Koen, että tällä hallituspohjalla saisimme edistettyä ympäristöystävällistä ja arvoliberaalia edistyksellistä politiikkaa. Se turvaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion, mikä on kansainvälinen ja kaksikielinen.

Julin korostaa, että hänelle tärkein arvo on tasa-arvo.

– Meidän tulee rakentaa yhdenvertaista ja tasa-arvoista tulevaisuutta: Solidaarista yhteiskuntaa, jossa kaikille luodaan mahdollisimman reilut onnistumisen mahdollisuudet. Meidän jokaisen tulee kyseenalaistaa totuttuja ajattelutapoja. Tekijät, joihin ihminen ei voi itse vaikuttaa, eivät saa määrittää hänen mahdollisuuksiaan menestyä yhteiskunnassa. Suvaitsevaisuuden on voitettava pelko ja viha!

Julinin mielestä kevään eduskuntavaaleissa on kyse Suomen tulevaisuuden suunnasta.

 

– Kansalla on mahdollisuus valita Suomelle uusi, inhimillinen suunta. Suunta, jossa jokainen pidetään ja pysyy mukana. Me tarvitsemme tekijät, joilla on tahtoa viedä asioita eteenpäin, mutta myös sydäntä kuunnella.

-Suomi tarvitsee uuden suunnan, joka on inhimillisempi, ja joka pitää huolta kaikista. Tarvitsemme Suomen, jossa koulutukseen panostetaan, arki on sujuvaa, ja kukaan ei joudu yhteiskunnan ulkopuolelle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat