Nuori suomalaistähti syttyi ilmiliekkeihin NHL:ssä: 3+1! – “Joskus sitä on onnekas”

Teuvo Teräväinen maalasi hattutempun Dallasia vastaan. Kuvassa hän taituroi Coloradoa vastaan 2. marraskuuta.

Teuvo Teräväinen on ehtinyt juhlia urallaan jo Stanley Cupin mestaruutta, mutta maanantai oli silti erityinen päivä helsinkiläislähtöisen hyökkääjän uralla. Teräväinen, 23, teki NHL-jääkiekkouransa ensimmäisen hattutempun, kun hän viimeisteli Carolinalle kolme peräkkäistä maalia Dallasia vastaan.

Suomalaisen ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Seuraavan kerran hän iski kiekon maaliin ajassa 46.51. Hattutempun viimeistellyt kolmas maali syntyi juuri ennen erän puoliväliä. Kolmeen maaliin kului vain 7.05 minuuttia.

– Joskus sitä on onnekas, ja minä olin onnekas kolme kertaa, Teräväinen sanoi Carolinan Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Carolina kukisti Dallasin 5–1 pitkälti suomalaistehojen ansiosta. Ottelun avausmaalin teki Teräväisen joukkuetoveri Sebastian Aho, jolle maali oli ensimmäinen tällä kaudella. Aho oli myös syöttämässä Teräväisen ensimmäistä ja kolmatta maalia. Teräväiselle puolestaan kirjattiin syöttöpiste Ahon maalista.

Vauhdissa oli myös Jordan Staal, jolle kirjattiin neljä syöttöpistettä. Hän syötti Ahon maalin ja alusti Teräväisen osumat.

– Teuvo oli liekeissä. Oli hauskaa pelata hänen ja Jordanin kanssa. Me kaikki pystymme tekemään peliä ja pelaamaan vauhdikasta kiekkoa, Aho tuumasi.

“Kun liikun hyvin, pelaan hyvin”

Carolinan valmentaja Bill Peters ihasteli Teräväisen tehoja ja toivoi, että hyökkääjä hakeutuisi useammin vetopaikkoihin.

– Hänen pitäisi pyrkiä enemmän maalipaikkoihin, koska hänellä on siihen taitoa. Hän ajattelee usein ensin syöttöä, mutta hän saisi olla vähän itsekkäämpi ja laukoa enemmän, Peters sanoi NHL:n nettisivuilla.

Viimeksi pelaamissaan yhdeksässä ottelussa Teräväinen on kerännyt 4+7 tehopistettä.

– Joinakin iltoina voisin pelata paremmin, mutta joskus tuntuu, että onnistun. Pitää vain saada jalat liikkeelle. Kun liikun hyvin, pelaan hyvin, hyökkääjä arvioi.

Teräväinen voitti Stanley Cupin tulokaskaudellaan keväällä 2015 Chicago Blackhawksissa. Carolinassa hän pelaa toista kauttaan.