Kotimaa

Nuorilla maksuton ehkäisy Raumalla – ”Säästöä 100 000€ vuodessa”

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola ryhtyy Maksuton ehkäisy -kampanjan kummiksi. Toivola on vakuuttunut maksuttoman ehkäisyn tuomista hyödyistä ja pitää tärkeänä edistää nuorten mahdollisuuksia sen saamiseen.

– Maksuttomuus tuo merkittäviä inhimillisiä ja taloudellisia säästöjä. Rauma tarjoaa nykyään nuorille maksuttoman ehkäisyn ja on sen myötä säästänyt jopa 100 000 euroa (vuodessa) sekä kääntänyt aborttiluvut laskuun, Toivola viittaa Ylen uutiseen.

Ilmaista ehkäisyä alettiin tarjota Raumalla alle 20-vuotiaille tytöille neljä vuotta sitten. Ylen mukaan asia lähti kuntalaisaloitteesta, kun teiniraskaudet ja abortit olivat Raumalla kasvussa. Ilmainen ehkäisy, käytännössä e-pillerit, maksavat Rauman kaupungille vuodessa parikymmentätuhatta euroa.

Maksuton ehkäisy -kampanja laajenee Helsingistä myös muille paikkakunnille.

Kansallinen Maksuton ehkäisy -kampanja sai alkunsa Helsingissä syksyllä 2015 helsinkiläisten poliittisten nuorisojärjestöjen, Helsingin Vihreiden Nuorten, Helsingin Vasemmistonuorten sekä Helsingin Keskustanuorten perustettua kuntalaisaloitteen. Tavoitteena on taata alle 25-vuotiaille nuorille oikeus maksuttomiin ehkäisyvälineisiin ja vähentää siten abortteja ja tartuntatauteja sekä parantaa nuorten seksuaalikasvatusta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat