Uutiset

Nuorsosialidemokraatit 10-vuotisjuhlissa: ”Hyvä meininki vetää puoleensa innostuneita ihmisiä”

Terhi Nokelan mukaan hauskuus ja rohkeus kulkevat käsi kädessä.
Terhi Nokelan mukaan hauskuus ja rohkeus kulkevat käsi kädessä.
Terhi Nokelan mukaan hauskuus ja rohkeus kulkevat käsi kädessä.

– Hyvä tulee kun tekee sellaista, että itsekin viihtyy, linjaa Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n puheenjohtaja Terhi Nokela ja jatkaa juhlapuhettaan esittämällä kuulijoille sarjan kysymyksiä.

Oletko kokenut NUSin toiminnan kautta voimaantumista ja toiveikkuutta? Oletko kokenut, että NUSin kautta voi vaikuttaa puolueen asioihin? Oletko saanut NUSin kautta uuden ystävän?

Liki kaikki kädet nousevat ilmaan.

Nuorsosialidemokraateissa uusista ajatuksista hiotaan yhdessä timantteja, joita puolue tarvitsee uudistuakseen.

Jotakin kymmenvuotisjuhliaan Ravintola Lumièressä viettänyt Nuorsosialidemokraatit tosiaan tekee oikein: osasto ui monella mittarilla puolueen suuria kehitystrendejä vastaan.

Jäsenmäärä on lisääntynyt viimeisen kolmen vuoden aikana kolmanneksella. Jäsenistön keski-ikä on 38 vuotta, eli yli 20 vuotta Helsingin piirin keski-ikää alhaisempi.

Ja ainakin jos juhlakansaa on uskominen, niin nuorsosialidemokraatit ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä puolueosastonsa toimintaan.

Esimerkiksi Niilo Toivonen kertoo naurahtaen, kuinka hänellä on aina ollut paljon uusia ja erilaisia ideoita. Osa hyviä, osa höpsöjä.

– Nuorsosialidemokraateissa uusista ajatuksista hiotaan yhdessä timantteja, joita puolue tarvitsee uudistuakseen, pohtii Toivonen.

Mitä Nuorisodemokraateissa siis tehdään oikein?

Puheenjohtaja Terhi Nokelan mukaan kaiken ytimessä on tekemisen hauskuus. Hauskuus antaa tilaa uusille ideoille, voimia yhdessä tekemiseen ja rohkeutta olla ylpeästi sosialidemokraatti.

Nokela näkee juuri hauskuuden ja innostumisen puutteen yhtenä syynä sille, miksi monien kaupunginosiin keskittyneiden osastojen toiminta nuivettuu eikä jäsenkanta uusiudu.

Toiminnan elvyttäminen voisi lähteä esimerkiksi kaveriporukoista, joilla on suhde tiettyyn alueeseen ja symppaus demareihin.

– Kun tällaisen porukan saa innostumaan jostakin pienestä mutta näkyvästä kivan tekemisestä, syntyy voimistuva positiivinen kierre. Hyvä meininki vetää puoleensa innostuneita ihmisiä, jotka alkavat itsekin tehdä kivoja asioita. Tämän ansiosta meidänkin osastomme kasvaa ja voi hyvin.

Yhdistyksen perustajajäsen ja alkuvuosien puheenjohtaja Ismo Kainulainen kertoi omassa puheenvuorossaan yhdistyksen perustamisesta.

 

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi puhui juhlapuheessaan rohkeudesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat