Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Nurmijärvellä koululaisten bussi ojaan, Vantaalla kolme linjuria suistui tieltä – Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ollut pyryn vuoksi yli 50 tehtävää

LEHTIKUVA / HANDOUT / KESKI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS
erityisesti rakas liikenne on ollut vaikeuksissa keliolosuhteiden takia. Kolme linja-autoa ajoi ojaan tiistaina 12. tammikuuta 2021 Vantaan Hanabölen rantatiellä.

Toini-pyryn sankat lumisateet tekivät Helsinki-Vantaan lentoasemasta tiistai-iltana Suomen lumisimman paikan, Foreca kertoo. Tänään aamulla seitsemän jälkeen Helsinki-Vantaan havaintoasemalla on mitattu 58 senttimetriä lunta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Seuraavaksi eniten lunta on Lapissa Enontekiössä, jossa sitä on joitakin senttejä vähemmän kuin Helsinki-Vantaalla. Foreca tosin toteaa, että eteläisessä Suomessa tuuli on kinostanut lunta. Esimerkiksi Helsingin Kaisaniemessä lunta on noin 25 senttiä vähemmän kuin lentoaseman havaintoasemalla.

Forecan arvion mukaan keskiviikon aikana Uudellemaalle voidaan saada vielä 10–20 senttiä lisää lunta.

Nurmijärvellä koulubussi ojaan

Lumisateiden luomat vaikeat ajo-olosuhteet jatkuvat tänään alkuiltaan saakka. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli voi olla heikko aina Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan korkeudelle saakka. Uudellamaalla onnettomuusriski on säälaitoksen mukaan huomattava. Uudellamaalla varoitetaan myös jalkakäytävien liukkaudesta.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että Nurmijärvellä koululaisia kuljettanut linja-auto suistui tieltä ojaan ennen puoli yhdeksää aamulla. Koulunkulmantiellä sattunut onnettomuus tapahtui pelastuslaitoksen mukaan pienellä nopeudella eikä henkilövahinkoja sattunut.

Kyydissä oli kahdeksan koululaista ja kuljettaja. Onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella, jossa runsas lumi vaikeutti tien ja ojan välisen reunan havaitsemista.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella yli 50 tehtävää

Nurmijärven koulubussionnettomuuden lisäksi Uudellamaalla on aamun aikana sattunut useampi liikenneonnettomuus. Esimerkiksi Vantaalla Hanabölentiellä kolme henkilöautoa ja linja-auto suistuivat tieltä aamulla ennen puoli kahdeksaa. Samalla alueella tapahtui eilen kolmen linja-auton ojaanajo.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo tiedotteessa, että Toini-pyryyn liittyviä tehtäviä on ollut yhteensä 52, joista 47 liittyy tieliikenteeseen. Pelastuslaitoksen mukaan ulosajot jatkunevat tänäänkin, sillä sankkojen lumisateiden on ennustettu jatkuvan iltapäivään saakka.

–  Tiealueiden kunnossapito on paikoin pahasti ruuhkautunut ja osa tiestöstä ei ole ajettavassa kunnossa, pelastuslaitos kertoo.

Pelastuslaitos kehottaa mahdollisuuksien mukaan välttämään liikennöintiä.

Liukkaat tiet, kovat tuulet ja pöllyävä lumi johtivat kymmeniin liikenneonnettomuuksiin ympäri maata tiistaina. Liikenneonnettomuuksissa kuoli henkilöauton kuljettaja nokkakolarissa rekan kanssa. Lisäksi useita linja-autoja suistui tieltä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE